Derbi Mančestera i Engleske

"Ovo je okršaj za titulu - ko osvoji više bodova u dva derbija ima velike šanse da bude šampion. Čelzi? To je veliki konkurent, sigurno da ima ambicije", kazao je Ferguson
58 pregleda 0 komentar(a)
Mančester, Foto: Beta/AP
Mančester, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.10.2011. 22:51h

Derbi Mančestera je postao derbi cijele Engleske, utakmica u kojoj se lomi prvenstvo, ali i utakmica u kojoj Mančester junajted osjeća pritisak na koji nije navikao, jer bi Siti u slučaju pobjede na „Old trafordu” otišao na velikih plus pet na tabeli.

Ipak, Junajted se nikada ne otpisuje, pogotovo u sezoni u kojoj je već jednom razbio Siti (u Komjuniti šildu, iako je gubio sa 2:0), u kojoj je dao osam golova Arsenalu, po tri Čelziju, Totenhemu...

"Vrijeme je da se okrenemo Sitiju. To je ekipa koja je do sada pokazala top klasu i koja bi, da nije prokockala dva gola prednosti protiv Fulama, sada imala sve pobjede. Tek bi onda moj tim bio u problemu pred derbi", rekao je ser Aleks Ferguson.

Legendarni Škot sigurno u podsvijesti ima i tradiciju koja ide u prilog njegovom timu - Siti je na „Old trafordu” slavio samo dva puta od 1974. godine. Posljednji put 2008, bilo je 2:1, golovima Darijusa Vasela i Benjanija Mvaruvarija...

"Ovo je okršaj za titulu - ko osvoji više bodova u dva derbija ima velike šanse da bude šampion. Čelzi? To je veliki konkurent, sigurno da ima ambicije", kazao je Ferguson.

Manćini: Junajted slavi i kad je slab

A Roberto Manćini je uzdržan u najavama kada se sastaje protiv gradskog rivala, pa je pred današnji meč pričao o razlikama između dva kluba.

"Junajted ima nešto što je Sitiju potrebno - pobjeđuje i kada ne igra dobro, čak i kada je protivnik opasniji. Nama to nedostaje, jer smo do sada uglavnom gubili bodove u takvim utakmicama u sezoni", jasan je Manćini, koji će Stefana Savića ostaviti na klupi za rezerve.

Italijana nije impresionirao podatak ni da je Siti posljednji put ovako dobar start (sedam pobjeda i remi) imao davne 1897. godine.

"Istorija ne znači puno. Znam da imamo šta da pokažemo, očekujem da to bude zabavno popodne", istakao je Manćo.

A kakva je euforija u Mančesteru najbolje je opisao Mario Baloteli.

"Ovo je veći derbi i od onog milanskog", rekao je nestašni Italijan.

Roj Kin: Ovo postaje sjajan derbi

Igrač koji zna šta su mančesterski derbiji je definitivno Roj Kin, bivši vezista đavola”.

"Siti nam nikada nije bio pravi rival po kvalitetu, a menadžerima je uvijek bilo najlakše da spreme takvu utakmicu. Jer, igračima nije trebao poseban motiv, kome je falio, taj je igrao pogrešne utakmice", rekao je Kin.

Žali što sada ne može da bude dio spektakla.

"Siguran sam da će ovo da bude najveći derbi u posljednjih 20-30 godina

Kin očekuje neriješen ishod (tačnije, konačan rezultat 1:1), ali i vjeruje da igrači Sitija mogu da naprave razliku - David Silva i Serhio Aguero.

"Oni mi se jako dopadaju kao igrači, prave razliku jer imaju veliki kvalitet".

Bonus video: