Mesi u nadoknadi promašio penal, Real je novi lider!

Het-trik Ronalda u trijumfu Reala protiv Malage (4:0), Mesi promašio penal u sudijskoj nadoknadi u remiju Barselone protiv Sevilje na "Nou Kampu" (0:0)
0 komentar(a)
Real, Foto: Reuters
Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2011. 22:34h

Real Madrid novi je lider španske Primere, nakon ubjedljive pobjede u Malagi (4:0), te kiksa Barselone protiv Sevilje (0:0).

Ko je ovo mogao da očekuje? Posebno nakon dva vezana neuspjeha madridskog tima na startu sezone, poraza od Levantea i remija u Santanderu.

Nakon osam kola Real ima 18, Barselona 17 bodova i ovo će očigledno biti sedmica Žozea Murinja, koji je sinoć i prije nego što je Barselona odigrala svoj meč, izjavio:

"Mnogo smo moćni".

Šestu uzastopnu pobjedu Realu je donio Kristijano Ronaldo, po kratkom postupku, het-trikom za 14 minuta prvog poluvremena. Prije njega mrežu Malage pogodio je Iguain.

A nakon što je Real završio svoj meč, prava drama gledana je na "Nou Kampu". Barsini majstori za 90 minuta nisu našli načina da savladaju čudesnog golmana Sevilje Varasa, a onda su u nadoknadi dobili sumnjiv jedanaesterac, nakon što je Kaseres srušio, ili nije srušio, Injestu.

Mesi je namjestio loptu na bijelu tačku i šou je tek počeo. Kanute je došao i pomjerio mu je sa bijele tačke, a potom uhvatio za vrat Seska Fabregasa i dobio crveni karton. Prekid je očigledno dekoncentrisao najboljeg fudbalera na planeti, ali je i Varas napravio novu bravuru, ostalo je 0:0 za veliko slavlje navijača Reala.

Nakon penala izvedenog u 94. minutu nije bio kraj uzbuđenjima, Sevilja je u 96. ostala bez još jednog fudbalera (isključen Navaro), ali nije bilo vremena na Barsa metarijalizuje brojčanu prednost.

Rezultati

Barselona - Sevilja 0:0

Malaga - Real Madrid 0:4

Iguain 11, Ronaldo 24, 28, 38

Rasing - Espanjol 0:1

Garsija 59

Hihon - Granada 2:0

Baral 6, Kastro 42

Bonus video: