Radulović: I dalje smo prvi, samo nas to interesuje

I dalje smo prvi, sa najviše datih i najmanje primljenih golova, sa dva najbolja strijelca u ligi. To je ono što nas jedino interesuje
55 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2011. 17:59h

Budućnost je pobjedom protiv Mladosti (3:1) prekinula seriju od tri vezana meča bez trijumfa, ali se ponovo uvjerila da će na svakoj utakmici morati da se nategne do krajnjih limita, čak i na svom stadionu protiv ekipe koja se ne zove Rudar ili Mogren.

Već u 3. minutu gradskog derbija, tim Miodraga Radulovića bio je u minusu. Đurišić je počeo akciju, nastavio Pavićević, a završio Savićević preciznim udarcem sa desetak metara. Koji minut kasnije poveo je i Rudar u Tuzima, a podgorički fudbaleri i njihov trener imali vrlo težak dan u najavi.

Skoro pola sata Budućnost je bila drugoplasirana, a onda su se okrenule stvari, i na terenu, i na tabeli. Preokret je najavio Adrović u 39. minutu, a kompletirao ga Golubović u 62. Koji minut kasnije izjednačio je i Dečić protiv Rudara, pa je Radulović napokon mogao da udahne duboko, a njegovi fudbaleri rasterećeno odigraju pola sata.

I taman kada se sa tribina pročulo “hoćemo titulu”, Rudar je dao drugi gol u Tuzima i opet vratio stvari na početak.

"I dalje smo prvi, sa najviše datih i najmanje primljenih golova, sa dva najbolja strijelca u ligi. To je ono što nas jedino interesuje. I dok god budemo pravi bićemo ovdje gdje se nalazimo sada", prokomentarisao je Radulović nakon meča.

Oslabljena Mladost je nakon preokreta psihološki pala, pa je Budućnost bez većih problema preko Boškovića iz penala dovršila posao...

"Nije lako kada primite gol iz prvog šuta, koncepcija se kvari, a igrači postaju opterećeniji. Srećom, izjednačili smo na vrijeme preko Adrovića, a u nastavku pokazali i želju i volju, iako neke stvari još moraju da se poprave", dodao je Radulović, ali i priznao da stvari ne idu baš tako glatko kao na početku.

"Mučićemo se dok god ne dovedemo dobre zamjene na nekim pozicijama"!

Kada se uporedi odnos snaga dva tima u drugom poluvremenu, jasno je da je to bio meč koji je Budućnost i mogla i morala da riješi na lakši način. Ipak, jedna nepažnja odbrane, (ovoga puta ne golmana), bila je dovoljna da Podgoričani opet uđu u meč “iz hendikepa”, kao protiv Petrovca prije sedam, Mogrena prije 21 ili Rudara prije 28 dana.

Mladost, međutim, nije imala kapacitet da zadrži rano vođstvo, posebno ne sa nekoliko tinejdžera u timu. Budućnost je postepeno pravila pritisak, doduše ne uraganski, jer je na vezane opasnosti pred golom gostiju moralo je i da se čeka po deset minuta.

Orahovac je u 23. minutu bio u dobroj šansi, ali je izblokiran, Radonjić je glavom nakon centaršuta Božovića gađao pored stative, dok je Bošković u 38. poslije brzog auta Radonjića pogodio spoljni dio mreže.

Podgoričani su ipak uspjeli da izjednače do poluvremena, Božović i Orahovac odigrali su u 39. minutu dupli pas, Boškovićev zicer skinuo je Marčelja, ali ne i Adrovićev, koji je postigao svoj deseti gol u sezoni.

"Odigrali smo solidnu utakmicu, uprkos konačnih 1:3. Ipak, napravili smo nekoliko individualnih grešaka, koje su omogućile protivniku da dođe do rezultata", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Adrović je imao je zicer i u 54. minutu nakon centaršuta Radonjića i već je tada bilo jasno da će Mladost teško izdržati do kraja. Radulović je potom uveo svog “zlatnog džokera” Golubovića koji je odlučio meč. Prvo je u 62. minutu provukao loptu ispod golmana Mladosti nakon akcije Orahovca, Radunovića i Radonjića, te asistencije Adrovića, da bi u 75. izborio penal (faul Živkovića) koji je realizovao Bošković.

Budućnost – Mladost 3:1

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Veselin Đuranović (Cetinje). Strijeci: Adrović u 39, Golubović u 62, i Bošković u 75. minutu iz penala za Budućnost, Savićević u 3. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Đikanović, Cicmil, N.Vukčević (Budućnost), Raičević. Živković (Mladost).

Budućnost: Agović -, Božović 7, Đikanović 6, Peković 6,5, Radunović 6,5, Flavio 5,5 (Golubović 7,5), N.Vukčević 6,5, Bošković 6,5, Orahovac 6 (Cicmil), Adrović 7, Radonjić 6,5 (Mugoša).

Mladost: Marčelja 6,5, Raičević 5,5, Šofranac 6, Lakić 6, Živković 5,5, Petrović 6, Pavićević 6,5, Tomić 6 (Golović), Đurišić 6,5, Savićević 7 (Merdović), Rolović 5,5 (Rašović).

Bonus video: