Ferguson: Igrači ne smiju da igraju i na Euru i na Olimpijskim igrama

“Ovo je najzahtjevnija liga na svijetu. Igrači imaju razarajuće iscrpljujuću sezonu, zbog čega Engleska nikad neće ostvariti dobre rezultate na Mundijalu ili Euru", kaže Fergi
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.10.2011. 16:23h

Menadžer Mančester junajteda, ser Aleks Ferguson, apelovao je na Fudbalsku asocijaciju Engleske (FA), koja je dobila ingerenciju nad ekipom Velike Britanije za Olimpijske igre u Londonu, da se ne pozivaju igrači koji će nastupiti na Euru...

U britanskim medijima pojavile su se informacije da bi Vejn Runi (26) i Džek Vilšir (19) iz Arsenala mogli da predvode reprezentaciju na OI.

“Sve je to plod posljednjih OI, na kojima su Argentina i Nigerija igrale praktično s najjačim sastavima. Kad su to vidjeli, u Olimpijskom komitetu Velike Britanije su samo preuzeli ideju”, rekao je Ferguson.

Živa legenda svjetskog fudbala smatra da je igračima iz Premijeršipa potreban dodatni odmor, a ne napor.

“Stalno govorim da je ovo najzahtjevnija liga na svijetu. Takav intenzitet nema niko drugi. Igrači imaju razarajuće iscrpljujuću sezonu, zbog čega Engleska nikad neće ostvariti dobre rezultate na Mundijalu ili Euru, jer fudbaleri na njih dolaze potrošeni. Potrebni su im odmor, lagani predsezonski treninzi, vrijeme za oporavak i liječenje povreda”.

Stjuart Pirs imenovan je u četvrtak za selektora olimpijske reprezentacije Britanije. Tom prilikom iz FA su kazali da ne mogu sa sigurnošću odbaciti mogućnost da igrači koji budu branili boje Engelske na Euru, nastupe i na OI.

Kriterijume MOK-a iz Junajteda zadovoljavaju Tom Kleverli, Dani Velbek i Fil Džons, dok se Runi spominjao kao jedan od trojice starijih igrača od 23 godine, na koje svaka reprezentacija ima pravo.

Osim Engleza, kao potencijalni olimpijci iz redova šampiona Engleske pominju se Škot Daren Flečer, reprezentativac Sjeverne Irske Džoni Evans i čuveni Velšanin Rajan Gigs.

Bonus video: