Bajković: Želim da branim za Srbiju

"Volim Cetinje i Crnu Goru, međutim, meni je sve dala Crvena zvezda, pa je nekako normalno da kao njen golman branim za Srbiju”, rekao je, između ostalog, Bajković za "Žurnal".
107 pregleda 0 komentar(a)
Boban Bajković, Foto: Reuters
Boban Bajković, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2011. 09:18h

Cetinjanin Boban Bajković, golman Crvene zvezde izjavio je za Sportski žurnal da bi “svaki golman Zvezde bi bio lud, ako ne bi razmišljao da brani za Srbiju”. On vjeruje da je najbolji čuvar mreže u domaćem šampionatu, i da se nada pozivu novog selektora Srbije.

“Želim da branim za Srbiju jer mislim da je to logičan izbor. Volim Cetinje i Crnu Goru, međutim, meni je sve dala Crvena zvezda, pa je nekako normalno da kao njen golman branim za Srbiju”, rekao je, između ostalog, Bajković za "Žurnal".

Bajković je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Cetinju, u Lovćenu je igrao do 2003. godine, kada je prešao u Crvenu zvezdu. Međutim, do januara 2008. godine igrao na pozajmici u srpskim klubovima Jedinstvu sa Uba, Radničkom iz Niša, Radu, Smederevu i Srem, nakon čega se prije skoro tri godine vratio u Crvenu zvezdu, kada je u drugoj polovini sezone upisao četiri nastupa za prvi tim. Pravu šansu Bajković je dobio kod Roberta Prosinečkog i pokazao da ima kvalitet da nosi crveno-bijeli dres.

Golman Zvezde je rekao da je ranije bilo poziva za crnogorsku selekciju, ali da je njegova odluka da čeka poziv selektora "orlova".

"Tu odluku ne mijenja ni činjenica što će Crna Gora u baraž, a što je Srbija neuspješno završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", naglasio je Bajković.

Bajkovićem ugovor sa beogradskim klubom ističe u junu iduće godine, a, kako kaže, voljan je da produži ugovor i da čeka poziv sportskog direktora Ivana Adžića da razgovara na tu temu.

“Ja bih u Zvezdi ostao do kraja života! Čast će mi biti da potpišem novi ugovor. A, i gdje bih išao kad se na Marakani osjećam sjajno? Nemam razlog da mijenjam klub. Lijepo mi je u Zvezdi, želim da osvojim titulu, pa ćemo poslije da vidimo šta dalje. Otišao bih samo u slučaju dobre ponude za mene i klub, uz uslov da se radi o nekoj vrhunskoj ekipi. Ne bih išao bio gdje, jer već branim u velikom klubu – objasnio je 26-godišnji Bajković.

Bonus video: