Kadeti protiv Poljske: Bitka za drugo mjesto

Cilj je plasman u narednu rundu, a samo ako pobijede Poljsku Kosović i društvo biće bezbrižni uoči posljednjeg kola i duela sa Maltom
0 komentar(a)
Kosović, Foto: Savo Prelević
Kosović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2011. 19:57h

Kadetska reprezentacije Crne Gore danas će u 18 časova na kampu FSCG igrati protiv Poljske odlučujući meč za drugo mjesto i plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP.

Ako se pretpostavi da će četa Save Kovačevića posljednjeg dana turnira savladati Maltu, a da će Poljaci protiv Španije proći isto kao i naša selekcija prije dva dana, onda je jasno zašto će današnji meč biti odlučujući.

Prvog dana kvalifikacionog turnira u Podgorici Poljska je savladala Maltu sa 3:0, dok su “mladi sokoli” poraženi od Španije, uprkos dobrom otporu (2:1).

- Poljska je odlična reprezentacija, moj pomoćnik i ja imali smo priliku da je gledamo u Sloveniji na prijateljskom meču. U pitanju je vrlo čvrsa ekipa, taktički dobro postavljena na terenu, ali ja sam ubijeđen da imamo bolje pojedince i da smo tehnički jači od njih - kaže selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Sava Kovačević.

Cilj je, dakle, plasman u narednu rundu, a samo ako pobijede Poljsku Kosović i društvo biće bezbrižni uoči posljednjeg kola.

- Igrači su me zalaganjem protiv Španije uvjerili da će protiv Poljske i Malte pružiti još bolje igre. Optimista sam, očekujem da se plasiramo u elitnu rundu, jer ova generacija ima kvaliteta za to - kaže Kovačević.

U prvom današnjem meču Španija u 14.30 časova na stadionu Mladosti igra protiv Malte. Očekuje se sigurna pobjeda “furije”.

Bonus video: