Vladari crnogorskog fudbala

Ubjedljiva pobjeda nad Mogrenom u Budvi potvrdila je da se Pljevljacima zaista rijetko ko može suprotstaviti u njihovom omiljenom takmičenju.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2011. 16:53h

Na Lugovima su bile očigledne dvije stvari. Prva je već pomenuta, da je Kup pehar u neprobojnom sefu (u pljevaljskom slučaju), ali i da šampionski, apsolutno nije (u budvanskom slučaju), a druga da se Pljevljacima zaista rijetko ko može suprotstaviti u njihovom omiljenom takmičenju.

Ako je nakon žrijeba bilo onih koji su pomislili „gdje baš Mogren“, ili onih koji su se obradovali ukrštanju te dvije ekipe, ako su svi neutralni ljubitelji fudbala očekivali utakmicu „na nož“ gdje će odlučiti jedan detalj, jedna lopta ili kiks, od srijede je svima kristalno jasno ko u ovom momentu vlada crnogorskim fudbalom.

Doduše, Budućnost dijeli lidersku poziciju sa Rudarom, ali Podgoričana nema u Kupu, što automatski potvrđuje prethodno izrečenu konstataciju.

S druge strane, budvanski sef je, izgleda, poprilično napukao, šampionski pehar je krenuo napolje, a da li put sjevera države ili Podgorice, ostaje da se vidi.

"Možda je još rano da se priča o tome, iako je prva četvrtfinalna utakmica pokazala da je u ovom momentu Rudar za koplje, pa i više od toga, ispred Mogrena. Istina, možda se poklopio naš sjajan a njihov loš dan, ali ni to ne može da pomuti sliku sa budvanskog stadiona gdje je u derbiju četvrtfinala, u duelu prošlogodišnjih finalista, viđena prava demonstracija moći jednog od rivala. Kažem, sada razmišljamo samo o narednim prvenstvenim utakmicama u Tuzima i na Cetinju, potom i o revanšu sa Mogrenom, a sve druge priče pričaćemo kada za njih dođe vrijeme. Najvažnije je da mi igramo dobro, da bude što viže ovakvih izdanja, a titule će doći", kaže Blažo Igumanović, neumorni borac koji je i u Budvi, kao brzi voz „tutnjao“ lijevom stranom i „hranio“ napadače sjajnim centaršutevima, poslije kojih su i padali golovi. Uostalom, sve je to lijepo mogao da vidi i selektor Branko Brnović, da zapiše i da uradi pravu stvar – da Igumanovića pozove u nacionalni tim. Neće pogriješiti.

Rudar je u Budvi odigrao udžbeničkih, školskih 90 minuta. „Gaženje“ domaćina trajalo je od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka, lekcija na temu „kako izgleda moderan fudbal“ prezentirana je na praktičan način, „đaci“ su imali šta da nauče, što sve zajedno ukazuje da je pljevaljski prvoligaš najozbiljniji kandidat da, poslije samo jedne sezone pauze, obje domaće titule smjesti u jedan sef. Tu su one, čini se, najsigurnije, iako se u Budućnosti, možda i u Zeti i Mogrenu, neće saglasiti.

- Bilo je dobro, nema dileme, na pravom mjestu smo pokazali našu snagu. A i odlična igra i ubjedljiva pobjeda stigle su kao „kec na desetku“ nakon poraza u Golubovcima i mučenja sa Berancima. Jeste da nam se od starta sve otvorilo, brzo smo poveli, onda i udvostručili prednost, ali vjerujte da nije nikome lako na njegovom terenu dati četiri gola, a posebno Mogrenu. Mi smo uspjeli, treba li bolja potvrda vrijednosti? Ne treba – i pita i odgovara popularni Blažo.

A nova prilika za još jednu potvrdu je već sjutra, protiv Dečića. I Tuzani su u seriji pobjeda. Dakle, biće vatre, naravno i neizvjesnosti. Međutim, ako sjajna četa Dragana Radojičića ponovi budvansku lekciju...

Bonus video: