Njemci izvrijeđani, uplašeni i pregaženi

Prije utakmice jedan grčki sportski dnevnik ih je dočekao s naslovnom stranom na kojoj je kancelarka Angela Merkel u nacističkoj uniformi
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.10.2011. 10:27h

Pakao je dočekao ekipu i navijače Borusije Dortmund. U Grčkoj su protesti, a šampion Njemačke je morao na utakmicu Lige šampiona u vrući Pirej, gdje se nije dobro proveo (1:3).

Nije, međutim, bilo lako fudbalerima Borusije i njihovim simpatizerima. Prije utakmice jedan grčki sportski dnevnik ih je dočekao s naslovnom stranom na kojoj je kancelarka Angela Merkel u nacističkoj uniformi.

Navijači, tim i uprava bojali su se samog izlaska iz hotela, jer su Atinom odjekivale eksplozije od Molotovljevih koktela. Na kraju su pod velikom policijskom pratnjom prebačeni do stadiona u Pireju.

A tamo su goste dočekale uvrede i pogrdna skandiranja na račun Njemačke, za koju smatraju da nije dovoljno pomogla Grčkoj pred bankrotom.

Na tribinama “Karaiskakija” pojavio se i ogroman transparent na kojem konj s vitezom, koji ima Olimpijakosovu zastavu, juriša i gazi po nacrtanim zemljama Njemačke i Poljske.

Bonus video: