Pehar je u Pljevljima kao u sefu

"Rudar nas je ponizio u svakom pogledu: i tehnički, i taktički, i u trkačkom smislu", iskren je bio po okončanju meča Brano Milačić, trener Mogrena.
53 pregleda 0 komentar(a)
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.10.2011. 22:26h

U podnožju sprženog brda Košljun, do temelja su izgorjele kup ambicije Mogrena! Ništa od mini revanša za poraz u majskom finalu – lepršavi i nadahnuti vlasnik trofeja Rudar je preorao Lugove, do srži ogolio igračku i, prije svega, voljnu nemoć šampiona i već nakon 90 minuta gromko otvorio prolaz među četiri najbolje ekipe.

"Odigrali smo veoma kvalitetno i napravili veliki rezultat", blistao je trener pljevaljskog fudbalskog buldožera Dragan Radoičić. "Bili smo maštoviti, agresivni, hrabri i pobjeda nam nije mogla izmaći.

U 73. minutu pri rezultatu 3:1, Purke Stojanović, najstariji igrač gostiju, sprintao je i uklizavao kao da Rudar juri rezultat, kao da je tinejdžer željan dokazivanja.... U pristupu je i ključ uspjeha sastava Dragana Radoičića – Pljevljaci su pošteno oznojili bijeli dres, motivacioni momenat oplemeniLI fudbalskom vještinom, kojom su razorili pogubljenu odbranu Mogrena.

"Rudar nas je ponizio u svakom pogledu: i tehnički, i taktički, i u trkačkom smislu", iskren je bio po okončanju meča Brano Milačić, koji je najavio skori razgovor sa rukovodstvom kluba, uz opasku da još ima motiva da ostane na žutoj klupi. "Ovaj meč možda predstavlja našu pravu sliku".

Uz predsjednika FSCG Dejana Savićevića, dva selektora Branka Brnovića i Duška Vlaisavljevića, te Dejana Vukićevića u ulozi svjedoka na tribinama, proklamovani cilj Budvana „bilo kakva pobjeda bez primljenog gola“ pretvoren je u prah već nakon 160 sekundi – Igumanović je sa lijevog krila po zemlji poslužio Stojanovića, koji je mlitavim čuvarima pobjegao u stranu i ljevicom pocijepao mrežu Todorovića.

Četrnaest minuta kasnije, postalo je očigledno da je odbrana Mogrena uzela slobodan dan. Nakon kornera Igumanovića, iz peterca, od rivala zaboravljeni Jovanović bacio je šampiona na koljena. Pljevljaci nisu imali namjeru da stanu, Radoičić je kraj klupe naređivao juriše, Igumanović harao po lijevoj strani, dok su rastrčani Jovanović i Stojanović zbunjivali defanzivu Budvana...

Ipak, do sljedećeg gola je došao Mogren – Bojan Ivanović je centrirao sa desne strane, a Ranđelović nije oprostio svojim Pljevljacima, udarcem glavom rezultatski otvorivši meč. U narednih dvadesetak minuta Budvani su pritiskali, izgledali bliži pogotku, ali ih je presjekao munjeviti Igor Ivanović, koji je nakon dodavanja Jovanovića bio hitriji od brata Bojana, i oštrim šutem sa 10 metara smjestio loptu u mrežu.

Dah svježine koji su unijeli rezervisti Ćulafić i Đorđević, umalo da vrati boju u licu „žutima“, no udarac omladinskog reprezentativca u 83. minutu okrznuo je stativu. Najljepše je sačuvano za sam kraj. Nekoliko sekundi prije isteka 90. minuta poslije prodora Nesterovića, Ivica Jovanović je ljevicu zaposlio drop kikom, kompletiravši pljevaljski poker...

"Sramota me je. Ovo još nisam doživio u svojoj karijeri", upečatljive su bile završne riječi Milačića.

Na kontrastrani, nakon budvanske rapsodije, trofej Kupa u vitrinama Rudara djeluje sigurno kao u švajcarskom sefu...

Bonus video: