Petarda Čelzija, Barsa i Milan rutinski, pobjeda Arsenala u nadoknadi

Barselona, Milan, Arsenal, Čelzi zabilježili pobjede u trećem kolu Lige šampiona
67 pregleda 0 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2011. 20:44h

Liga šampiona je opravdala naslov. Favorita nema, što je sinoć na “do Dragao” stadionu demonstrirao kiparski Apoel u grupi G. A imao je domaćin sve, rano vođstvo, uzdrmanog gosta zbog poklona golmana Kiprana Kjotisa. Međutim, Almeida je odmah pogodio za izjednačenje i do kraja je golman “zmajeva” Helton bio taj koji je u nekoliko navrata dobio duele “oči u oči” sa napadačima kiparskog prvaka. Apoel srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića je lider grupe na polovini takmičenja i potvrdio je da nije slučajno uzeo bod i na “Donbas areni”.

U istoj grupi Šahtjor je opet remizirao na “Donbas areni”. Ovoga puta zakinuo ga je ruski prvak Zenit, koji je bio superiorniji a novi ruski reprezentativac Širokov je propustio da realizuje penal u 9. minutu. Šahtjor je dva puta vodio, preko svojih Brazilaca Vilijana i Adrijana, ali su Spaletijevi izabranici stizali prednost. Prvo preko Širokova koji je sjajno grudima prihvatio loptu i uspio da je plasira u gol, a potom je i Fajzulin bio precizan.

- Svi bi morali biti zadovoljni prikazanim u Donjecku. Bio je to vrhunski fudbal, u kojem je dominirala moja ekipa, ali je i Šahtjor imao neke momente. Činjenica je, međutim, da samo mi ne možemo biti zadovoljni rezultatom, jer smo bili neuporedivo bolji i imali smo više prilika za gol. Čestitam mojim igračima, a ja sam srećan što u timu imam takve majstore - kazao je Lućano Spaleti nakon remija na gostovanju Šahtjoru.

A iznenađenja nije bilo u grupi H, u kojem su Barselona i Milan slavili pobjede identičnim rezultatom. Barsa je do rutinske pobjede nad češkim Plzenjom stigla sa po jednim golom u oba poluvremena. Prvo je pogodio Inijesta, a konačan rezultat postavio je Vilja. Aktuelni šampion Starog kontinenta u stopu prati Bajern, pošto su oba tima pogađala mreže u prethodna 24 susreta Lige šampiona. Milan je do prednosti stigao u prvom dijelu - rezantan šut Ibrahimovića, dok je Boateng u drugom još jače raspalio po lopti u trijumfu nad bjeloruskim BATE Borisovom.

Čelzi je lako izašao na kraj sa nejakim Genkom, kojem je trener “plavaca” Andre Viljaš Boaš prognozirao posljednje mjesto u grupi E. Blistao je španski napadač Fernando Tores, koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu. El Ninjov post u najjačem klupskom takmičenju trajao je dvije i po godine, a posljednji put pogodio je u dresu Liverpula u aprilu 2009. godine, upravo protiv Čelzija! U istoj grupi Valensija je vodila na gostovanju Bajeru, ali su “farmaceuti” preokrenuli u nastavku.

Veliki posao za prolazak u eliminacioni dio napravio je Arsenal, i to golom u sudijskogj nadoknadi duela na “Velodromu”. Ove sezone osporavane “tobdžije” su zasluženo slavile jer su imali dominaciju tokom cijelog meča. Ali i zasigurno više od igrača Arsena Vengera, goil Remzija su proslavili u taboru Olimpijakosa. Grčki prvak se varatio u igru pobjedom nad Borusijom. Njemački šampion je bio podređen tokom svih 90 minuta na “Karaiskakiju”.

Naredno, 4. kolo Lige šampiona tradicionalno će obilježiti uzvratni dueli istih rivala, a utakmice su na programu 1. i 2. novembra.

Rezultati:

Grupa E

Bajer Leverkuzen - Valensija 2:1

Šurle 53, Sam 56 - Honas 25.

Čelzi - Genk 5:0

Meireleš 8, Tores 11, Tores 27, Ivanović 42, Kalu 72.

Grupa F

Marsej - Arsenal 0:1

Ramzi 90.

Olimpijakos - Borusija Dortmund 3:1

Holebas 8, Djebur 40, Modesto 78. - Levandovski 26.

Grupa G

Porto - APOEL 1:1

Hulk 13. - Almeida 19.

Šahtjor - Zenit 2:2

Vilijan 15, Adrijano 45 - Širokov 33, Fajzulin 60.

Grupa H

Milan - BATE Borisov 2:0

Ibrahimović 33, Boateng 70.

Barselona - Plzenj 2:0

Injesta 10, Vilja 82.

Bonus video: