Crna Gora poražena od Španije

Crna Gora je večeras u Podgorici, u prvom kolu 11 kvalifikacione grupe, poražena od vršnjaka iz Španije 2:1.
0 komentar(a)
Španija, Foto: Savo Prelević
Španija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2011. 18:53h

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Španije u na otvaranju kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo, koji je juče počeo u Podgorici. “Furija” je pred dvije hiljade ljudi pod Goricom bila bolja samo za gol - 2:1. Četa Save Kovačevića dobro je parirala favorizovanom protivniku. Španci su, doduše, kontrolisali igru, ali nisu bili previše opasni po gol Kordića. Poveli su iz penala - desni bek Bošković prvo je izgubio loptu, potom napravio penal (srušen Undabarena iz Atletik Bilbaoa), a napadač kadeta Barselone Ramirez lagano pogodio za vođstvo nominalnog domaćina, a u stvari gosta.

Nije bilo potrebno puno vremena da se Crna Gora vrati u meč. “Mladi sokoli”, koji su šansu uglavnom vrebali iz kontranapada, dočekali svoj momenat u prvom minutu sudijske nadoknade - Kosović je fantastičnim pasom proigrao odbranu Španaca, krilo Zete Boljević izdržao je duel sa Rodrigezom iz Reala i nakon dva pokušaja savladao Blanka.Crna Gora je dobro otvorila i drugo poluvrijeme, Boljević je imao još jedan pokušaj iz daljine, ali je “furija” maltene iz ničega stigla do novog vođstva - Serano je dubinskom, ali izuzetno preciznom loptom proigrao Ramireza, ovaj je umakao našoj odbrani i sa desetak metara zakucao loptu u mrežu Kordića za svoj drugi gol na meču.Crna Gora je pokušala da odgovori i drugi put, ali nije imala rješenja za Špance, koji su poput svoj starijih kolega, svjetskih i evropskih šampiona, fantastično čuvali loptu.Jedini pravi pokušaj za naš tim imao je ponovo Boljević, koji je u 66. minutu pokušao sa 20 metara, ali je lopta prohujala tik pored stative.U drugom meču grupe Poljska je na Trening kampu FSCG savladala Maltu sa 3:0 golovima u drugom poluvremenu, pa je već sada jasno da će se ekipa Save Kovačevića obračunati sa Poljacima za drugo mjesto.

Direktan okršaj odigraće se u petak u 18 časova na Trening kampu FSCG. Španiju istog dana očekuje lagan posao protiv Malte na stadionu Mladosti u 14.30 časova.

Španija - Crna Gora 2:1Podgorica - Gradski stadion. Gledalaca: 2.000. Sudija: Jakov Kelet (Danska). Strijelci: Boljević u 40+1. minutu za Crnu Goru, Ramirez u 31. iz penala i Ramirez 44. minutu za Španiju. Žuti kartoni: Boljević, Bošković (Crna Gora).

Španija: Blanko, Rodrigez (Tarin), Ruiz, Saez, Samper, Bustos, Undabarena, Ramirez, Serano (Hil), Bueno, Castiljeho (Poco).

Crna Gora: Kordić, Kaluđerović (Lalošević), Milović, Šarkić, Baošić, Jovanović (Grbović), Boljević, Krstović (Cmiljanić), Kosović, Janković, Bošković.

Bonus video: