Zeta sa Jedinstvom, Bokelj respektuje drugoligaša

Zeta će protiv Jedinstva da igra u Pljevljima, a sastaju se i Bokelj - Čelik i Petrovac - Mladost...
106 pregleda 0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.10.2011. 07:43h

Fudbaleri Jedinstva ugostiće Zetu na neutralnom terenu u Pljevljima, ali ta činjenica ne umanjuje njihov motiv.

"Svakako da je Zeta favorit, ali mi se nećemo unaprijed predati. Imamo kvalitetnu ekipu i učinićemo sve da ostvarimo trijumf u današnjem susretu", kaže Milanko Drašković, kapiten Jedinstva.

Sa druge strane, fudbaleri Zete žele da opravdaju ulogu favorita...

"To treba da učinimo na terenu. Favoriti jesmo, ali moramo da uđemo u meč maksimalno odgovorno. U odličnoj smo seriji, igramo sve bolje, pa vjerujem da ćemo i na današnjem meču potvrditi kvalitet", kazao je Goran Burzanović, vezista Zete.

Bokelj - Čelik

Kotorani su već napravili veliki podvig, eliminisavši Budućnost u osmini finala. Trener Bokelja Slobodan Drašković, međutim, respektuje lidera drugoligaškog karavana.

"Čelik je drugoligaš, ali to je zapravo više tako samo na papiru. Naš rival ima veoma dobru ekipu, u kojoj igraju i fudbaleri sa prvoligaškim iskustvom. Isti slučaj je i sa njihovim stručnim štabom. Sa druge strane, mi smo u prvenstvu više u rezultatskoj nego u nekoj krizi igre. Očekujem, međutim, da će naši napadači realizovati makar 50 odsto šansi", kaže trener Drašković.

Kotorani ne mogu da računaju na povrijeđene Vujovića i Nenada Kašćelana, dok je neizvjestan nastup Bande.

I Nikšićani takođe imaju veliki motiv u predstojećem dvomeču.

"Kup je takmičenje u kojem favoriti ne dobijaju baš uvijek. To je pokazao i Bokelj koji je u prethodnoj rundi eliminisao Budućnost. Sigurno da imamo podjednake šanse kao i domaćin da napravimo dobar rezultat u današnjem meču, koji je zapravo samo poluvrijeme. Nadam se da će nam taj ishod biti dovoljan da u drugom poluvremenu u Nikšiću proslavimo plasman u polufinale", istakao je Nikola Rakojević, trener Čelika.

Petrovac - Mladost

Klub koji je apsolutni hit jesenjeg dijela prvenstva ne odriče se visokih ambicija ni u Kupu, pogotovo što je ovo takmičenje u Petrovcu uvijek imalo posebnu težinu.

Tradicija miroljubivih ishoda sa rivalom iz Podgorice ovoga puta bi mogla da bude prekinuta. Domaćin je, međutim, oslabljen neigranjem Radulovića, Vujačića i Golubovića, dok je nastup Mihailovića pod znakom pitanja.

"Mladost je u vrhu našeg fudbala, a baš kao i mi, i oni žele prolaz u narednu rundu. Naši prethodni dueli nijesu obilovali golovima i rezultatskim preokretima. Situacija je sada znatno drugačija, jer na domaćem terenu moramo da uradimo sve što je u našoj moći da stignemo do povoljnog rezultata koji bi nam garantovao mirniji revanš. Biće izuzetno teško, ali nećemo srljati", kazao je Tihomir Živković, napadač Petrovca.

Iako će nastupiti bez Mijuškovića, Lončara, Merdovića, Lakića i Vučića, u taboru Mladosti ne gube entuzijazam pred današnji ispit pod Malim brdom.

"Oslabljeni smo, biće teško u Petrovcu iako tamo imamo pozitivnu tradiciju. Bilo bi dobro kada bismo uspjeli da postignemo gol i ostanemo neporaženi. Takav rezultat ostavio bi nam šanse u revanšu u kojem ćemo biti kompletni", kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Jedinstvo - Zeta

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 14.30 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Gujaničić - Gojačanin, Fetahović, Vuković, Petrović - Drašković, Mirković, Kasapi, Kasumović - Jovanović, Kalić.

Zeta (4-4-2): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Burzanović, Božović, Peličić, Došljak - Korać, Orlandić.

Bokelj - Čelik

Kotor - Gradski stadion. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović, Slavko Milošević (Cetinje). Početak u 14.30 časova.

Bokelj (4-4-2): Petković - V. Pavićević, Videkanić, Arsenijević, Todorović - P. Kašćelan, Jovanović, Bojić, Kaluđerović - Stojanović, I. Pavićević.

Čelik (4-4-2): Banović - Ćuzović, Bulatović, Bojić, Kuduzović - Adrović, Zorić, Međedović, Vučinić - Duraku, Brnović.

Petrovac - Mladost

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Vujadin Jovićević, Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 14.30 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Graovac, Mikijelj (Mihailović), Grbović - Marković, Šofranac, Jovanović, Muhović - Zvicer, Živković.

Mladost (4-4-1-1): Marčelja - Tomić, Šofranac, Čabarkapa, Živković - Martinović, Petrović, Savićević, Raičević - Đurišić - Rašović.

Bonus video: