Nema straha od “furije”

"Smatram da imamo snage i kvaliteta, pogotovo pred svojom publikom, da se na pravi način suprostavimo Španiji" rekao je selektor Sava Kovačević
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 15:58h

Naša kadetska reprezentacija pokušaće da u jakoj konkurenciji na turniru u Podgorici izbori plasman u elitnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Save Kovačevića debituju sjutra na stadionu pod Goricom protiv favorizovane Španije od 18 časova, u petak će igrati sa Poljskom na Kampu FSCG na Starom aerodromu, dok će na zatvaranju turnira, 24. oktobra odmjeriti snage sa Maltom (takođe u Kampu).

Motiv je ogroman, a generacija igrača koji su rođeni 1995. godine i mlađi pokušaće da prvi put preskoči premijernu rundu kvalifikacija. Crna Gora je bila domaćin kvalifikacionog turnira i prije dvije godine, a tada je ekipa bivšeg selektora Ljuba Petrovića remizirala sa Hrvatskom i Belgijom, i pretrpjela brodolom od Danske (poražena sa 8:1).

"Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za kvalifikacije, a rezultati na dosadašnjim okupljanjima daju nam za pravo da pozitivno razmišljamo. Grupa je teška, sigurno jedna od težih, ali bez obzira na sve smatram da imamo snage i kvaliteta, pogotovo pred svojom publikom, da se na pravi način suprostavimo Španiji" rekao je Kovačević.

Selektor je pojasnio i šta bi bio pozitivan ishod na sjutrašnjem debiju sa “furijom”.

"Da ne izgubimo, to možemo smatrati uspjehom protiv selekcije kakva je Španija. Trudimo se, dakle, da maksimalno pozitivno razmišljamo" dodao je Kovačević.

I kapiten naše reprezentacije Nebojša Kosović bio je umjereni optimista...

"Na startu igramo sa Španijom koja je osmostruki prvak Evrope. Neće im, ipak, biti lako da igraju sa nama na našem terenu, nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat" kazao je Kosović.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće dvije prvoplasirane selekcije, a nakon Španije naša reprezentacija će imati ozbiljan zadatak i protiv Poljaka, koji su uspješni u mlađim kategorijama.

"Dobro ih poznajemo, oni su fizički jaka ekipa. No, prva utakmica je najbitnija, tako da neće biti kalkulacija. A što se tiče Malte, ne znamo njihove kvalitete, ali vidjećemo ih sjutra protiv Poljske. Bilo bi dobro da je raspored utakmica obrnut. No, dobrim rezultatom u prvom meču mogli bismo da 90 odsto riješimo pitanje plasmana u elitnu rundu" zaključio je Kovačević.

Ulaz je slobodan

Raspored

Srijeda

Poljska - Malta (14.30), trening kamp FSCG

Španija - CRNA GORA (18.00), stadion pod Goricom

Petak

Španija - Malta (14.30), stadion Mladosti

CRNA GORA - Poljska (18.00), trening kamp FSCG

Ponedjeljak

Poljska - Španija (14.30), stadion Mladosti

Malta - CRNA GORA (14.30), trening kamp FSCG

Bonus video: