Konte šalje Vučinića na krilo?

Kako piše "Gazeta delo sport" trener Juventusa Antonio Konte razmišlja da zbog problema sa bočnim fudbalerima vrati Mirka Vučinića na lijevo krilo
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Reuters
Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2011. 11:55h

Juventus je protiv Kjeva u Veroni ciljao pobjedu, ali je i remijem bez golova sačuvao prvo mjesto na tabeli Serije A.

Ipak, neki detalji sa utakmice na "Bentegodiju" vjerovatno će natjerati trenera "stare dame" Antonija Kontea da malo promijeni taktiku za subotnji duel sa Đenovom u Torinu, piše "Gazeta delo sport".

Po uticajnom milanskom listu, Mirko Vučinić vjerovatno će se preseliti na krilo - ne zato što je bio slab kao centralni napadač, već zbog toga što su Juventusovi bočni igrači ili van forme, ili su povriđeni.

Glavni problem je Miloš Krasić - fudbaler koji je bio jedan od najboljih igrača Juventusa prošle sezone, na početku ove ne može da se prepozna.

"Krasić je kvalitetan fudbaler i radimo intenzivno sa njim kako bi mu povratili ulogu koja mu pripada. On svakako treba da bude jedan od naših ključnih igrača", kazao je trener Antonio Konte.

Drugi problem je Emanuele Đakerini. On je ušao i povrijedio se na meču protiv Kjeva, pa će jedno vrijeme odsustvovati sa terena. Kako je i Kvaljarela duže vrijeme povrijeđen, Konteo nije preostalo ništa drugo nego da crnogorskog napadača vrati na poziciju na kojoj se već dokazao u Romi.

Dakle, krila Vučinić (lijevo) i Pepe (desno), Alesandro Matri kao centralni napadač. To bi trebalo da bude Juventusova napadačka postava u subotu veče protiv Đenove na "Juventus areni".

Torinski klub dobro je počeo sezonu, nakon šest kola ima tri pobjede i tri remija i sa Udinezeom dijeli prvo mjesto na tabeli.

Bonus video: