Borusija bez Bariosa na Olimpijakos

Nova povreda 26-godišnjeg Bariosa dodatno je otežala njegov povratak na teren, pošto je on već pauzirao skoro dva mjeseca zbog povrede butine
0 komentar(a)
Lukas Barios, Foto: Reuters
Lukas Barios, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2011. 10:35h

Borusija Dortmund igraće sjutra protiv Olimpijakosa u Atini bez Lukasa Bariosa, pošto se ovaj paragvajski fudbaler povrijedio na treningu.

Njemački šampion saopštio je da je napadač povrijedio list, a da ima problema i sa kičmom. U Grčku neće putovati ni defanzivac Patrik Ovomojela, koji je povrijedio prepone u prvenstvenom meču u petak.

Nova povreda 26-godišnjeg Bariosa dodatno je otežala njegov povratak na teren, pošto je on već pauzirao skoro dva mjeseca zbog povrede butine, koju je dobio krajem jula igrajući za Paragvaj na Kopa Amerika.

Barios je prošle sezone postigao 16 golova za Borusiju. On je prvu cijelu utakmicu odigrao početkom oktobra, u prijateljskom susretu sa njemačkim petoligašem, u kome je postigao i svoj prvi gol u sezoni.

Poljski reprezentativac Robert Levandovski bi tako trebalo da predvodi napad. On je do sada postigao pet golova u prvenstvu.

U odbrani bi trebalo da igraju Marsel Šmelcer i Lukaš Pišček, koji su propustili posljednju prvenstvenu utakmicu.

Borusiji je neophodna pobjeda protiv Olimpijakosa da bi zadržao malu šansu da prođe u drugu fazu takmičenja. Tim iz Dortmunda trenutno je treći na tabeli Grupe F, poslije 1:1 sa Arsenalom kod kuće, i poraza od 3:0 od Olimpika u Marseju.

Bonus video: