Lacijali slave paklenog Njemca

Klose je klasu demonstrirao i u rimskom derbiju koji za navijače znači sve. Tako se i transparent na sjevernoj tribini „Olimpika” („Klose sa druge planete”) tek u finišu utakmice „aktivirao”
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2011. 18:28h

Lacio je dočekao da proslavi pobjedu nad Romom, a Evropa da se još jednom uvjeri kakav je napadač Miroslav Klose, golgeter koji ne prašta protivnicima ni najmanji kiks...

Njemac poljskog porijekla je to demonstrirao i u rimskom derbiju koji za navijače znači sve. Tako se i transparent na sjevernoj tribini „Olimpika” („Klose sa druge planete”) tek u finišu utakmice „aktivirao”.

Bivši napadač Bajerna je na osam utakmica za Lacio već postigao šest golova...

Gonzalo Iguain je nastavio da se poigrava sa protivničkim odbranama, dok je Robin van Persi maestralnim golom iz slobodnog udarca donio trijumf Arsenalu protiv Sanderlenda.

GOLMANI

Sorentino (Kjevo) - ne može da se kaže ni da je imao mnogo problema protiv Juventusa. Ipak, njegova zasluga za bod sa „starom damom” je velika, kao i cijele odbrane.

Marketi (Lacio) - Lacijali su imali gol minusa, a Krkić i Osvaldo šanse koje su mogle da riješe utakmicu. Bivši čuvar mreže Kaljarija je, međutim, u tim trenucima bio spasilac.

ODBRANA

Mertezaker (Arsenal) - odbrana „tobdžija” je imala mnogo manje problema nego što je navikla ove sezone.

Karager (Liverpul) - derbiji uvijek potvrde koliko je moćan igrač. Izuzetak nije bio ni okršaj sa Mančester junajtedom na „Enfildu”.

Badštuber (Bajern) - Bavarci više ni ne pamte kada su primili gol. I mladi as kod Jupa Hajnkesa djeluje sve sigurnije.

SREDINA

Broki (Lacio) - iznudio je penal, natjerao Simona Kjera da dobije crveni karton - od defanzivnog veznog igrača Edi Reja je dobio i više nego dovoljno u rimskom derbiju.

Noćerino (Milan) - dao je prvi gol u dresu Milana i to protiv Palerma, bivšeg kluba. Iz poštovanja prema Sicilijancima nije želio ni da proslavi pogodak.

Džerard (Liverpul) - navijači su jedva čekali njegov povratak na teren, a protiv „đavola” je bilo jasno i zašto. Navikli su na njegove evrogolove...

Iličević (Hamburger) - Hrvat koji je stigao iz Kajzerslauterna je u nedjelju protiv Frajburga debitovao za HSV i lansirao svoj tim ka trijumfu.

Bastos (Lion) - „lavovi” jure PSŽ na tabeli zahvaljujući nevjerovatnim partijama sjajnog Brazilca.

NAPAD

Klose (Lacio) - Luis Enrike se taman ponadao da je preživio prvi derbi protiv Lacija prije nego što je Klose zapalio „Olimpiko” i natjerao Reju da slavi kao malo dijete.

Ernandes (Mančester junajted) - „đavoli” su bili blizu poraza, Liverpul je dominirao, sve do tog kornera Nanija i perfektne reakcije mladog Meksikanca.

Van Persi (Arsenal) - njegove dvije bravure su donijele „tobdžijama” tek treću pobjedu u sezoni.

Iguain (Real Madrid) - u samo dvije sedmice je na tri utakmice daop devet golova. Pogađao je za Real protiv Espanjola i Betisa, kao i u dresu Argentine u meču sa Čileom.

Mandžukić (Volfsburg) - od najvećeg buntovnika u Volfsburgu je postao igrač bez kojeg Feliks Magat jednostavno ne može.

Perišić (Borusija Dortmund) - na pravi način je iskoristio povredu Lukasa Bariosa.

Galerija

Bonus video: