Klose nokautirao Romu, Lacio pobijedio u rimskom derbiju

Lacio prekinuo seriju od pet poraza od Rome i to na kakav način - golom Klosea u 93. minutu
51 pregleda 0 komentar(a)
Klose, Foto: REUTERS
Klose, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.10.2011. 21:23h

Skoro dvije godine je Lacio patio, trpio poraze od velikog rivala (pet zaredom, četiri u Seriji A), Edi Reja je bio okarakterisan kao „najbolji igrač Rome”, ali je sinoć naplaćeno sve - Miroslav Klose je riješio rimski derbi golom 20 sekundi prije isteka sudijske nadoknade (2:1).

Bila je to najslađa osveta, jer je Roma cijelo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje (isključen Kjer nakon što je skrivio penal nad Brokijem), a Lacijali se mučili, pokušavali na sve načine da postignu gol, da bi Klose iskoristio pas Matuzalema i matirao Stekelenburga.

Uslijedio je delirijum na „Olimpiku”, Reja je trčao atletskom stazom, a njegov kolega Luis Enrike pogledom u prazno tražio razloge poraza u prvom rimskom derbiju u karijeri.

Roma je, inače, povela golom Osvalda u 5. minutu, a izjednačio je Ernaneš u 51. sa bijele tačke.

"Pokušavali smo na sve načine da damo gol i mislim da smo zaslužili da ga postignemo. Dugo čekamo pobjedu nad Romom, a onda je došla na ovakav način i svi smo presrećni. Ovakvi trijumfi mijenjaju sve, podižu moral ekipe", rekao je Ernaneš.Juventus ostao na nuli

Juventus je opet pokazao da kada igra u gostima ne liči na onaj tim kojeg mnogi vide kao glavnog kandidata za Skudeto, pa je osvojio samo bod protiv Kjeva u Veroni, iako su Arturo Vidal i Alesandro del Pjero u nekoliko navrata bili blizu gola Sorentina.

Bez obzira na prilično blijedu partiju na „Bentegodiju”, trener „stare dame” nije bio nezadovoljan.

"Nismo rizikovali, uz malo sreće smo mogli i da pobijedimo. Bili smo u utakmici, iako nam je falilo svježine, jer je veliki broj igrača tek stigao iz reprezentacije", kazao je Konte.

Među njima je bio i Mirko Vučinić - crnogorski kapiten je odigrao svih 90 minuta.

"Vidio sam želju kod igrača, ali nekada to nije dovoljno", istakao je Konte.

Mutu pocrvenio protiv „ljubičastih”

Ćezena i Fiorentina su igralui bez golova na stadionu „Dino Manuci”, a meč je obilježio Adrijan Mutu - Rumun je dobio direktan crveni karton 15 minuta prije kraja nakon što je bez lopte udario beka „viole” Kasanija.

Trener Fiorentine Siniša Mihajlović je nakon utakmice prozvao napadače (Stevan Jovetić odigrao 90 minuta).

"Igrali smo dobro, ali moramo da budemo konkretniji ispred gola protivnika. I ovaj meč je podsjetio na onaj iz prošlog kola protiv Lacija. Fale nam golovi", rekao je Mihajlović.

Interesantno, u mečevima koji su odigrani juče u popodnevnim časovima je postignuto samo dva gola i to u Novari - Bolonja je pobijedila pogotcima Ramiresa i Akvafreske.

Rezultati

LACIO - ROMA 2:1

Ernaneš 51, Klose 90+3 - Osvaldo 5.

ATALANTA - UDINEZE 0:0

KALJARI - SIJENA 0:0

KJEVO - JUVENTUS 0:0

ĐENOVA - LEĆE 0:0

NOVARA - BOLONJA 0:2

Ramires 45, Akvafreska 64.

ĆEZENA - FIORENTINA 0:0SUBOTA

MILAN - PALERMO 3:0

NAPOLI - PARMA 1:2

KATANIJA - INTER 2:1

TABELA: Juventus, Udineze 12, Lacio 11, Napoli 10, Kaljari, Palermo, Katanija, Đenova, Parma, Kjevo 9, Roma, Milan, Fiorentina 8, Sijena 6, Novara, Atalanta 5, Bolonja, Inter, Leće 4, Ćezena 2.

Bonus video: