Radulović: Nema mjesta panici

"Stvorila se fama da smo u nekoj krizi, ne znam da li je neko očekivao da Budućnost može da pobijedi sve utakmice" kazao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti
84 pregleda 0 komentar(a)
Radović, Foto: Savo Prelević
Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2011. 20:28h

Nakon fantastične serije od sedam vezanih pobjeda, fudbaleri Budućnosti doživjeli su rezultatski pad u prvenstvu (tri meča bez trijumfa). Da li zbog jačine protivnika ili sopstvenih slabosti, tek nakon posljednjeg remija sa Petrovcem pod Malim brdom (1:1) podgorički tim više nije usamljen na čelu prvoligaške tabele. Rudar sada ima isti broj bodova kao “plavo-bijeli”, a Budućnost je lider zbog bolje gol-razlike.

A prije remija sa Petrovcem, Budućnost je osvojila samo bod iz dva derbija sa najvećim konkurentima - odigrala neriješeno protiv Rudara pod Golubinjom i pretrpjela poraz od Mogrena pred svojim navijačima.

"Stvorila se fama da smo u nekoj krizi, ne znam da li je neko očekivao da Budućnost može da pobijedi sve utakmice? Imali smo seriju teških mečeva, a izuzimajući poraz od Mogrena, ni za čim drugo ne mogu da žalim. Petrovac je težak rival, koji je pokazao da je izrastao u ozbiljnu ekipu. Mislim, dakle, da je situacija normalna i da nema mjesta za paniku. Okrećemo se novim obavezama, sada igramo tri utakmice kod kuće, imamo šansu da popravimo učinak, a bićemo i kompletni" ističe Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Pokazuje se, dakle, da Budućnost i ove sezone ima žestoku konkurenciju, iako je furiozan start možda ostavio i drugačiju sliku...

"Od početka sam potencirao da je liga ujednačena, a tu ne mislim samo na Budućnost, Rudar i Mogren. Eto, tu su i Zeta, Petrovac, Mladost... Interesantan je i krug koji se napravio - mi smo pobijedili Zetu, a ona savladala Rudara, pa odigrala neriješeno sa Mogrenom. Budvani su pobijedili nas, ali mi smo i dalje prvi zahvaljujući toj sjajnoj seriji sa početka sezone. Sve je, međutim, u našim rukama, sve zavisi od nas - dodao je Radulović.

A lošija serija od tri utakmice bez trijumfa u prvenstvu neće poremetiti Budućnost, tvrdi šef stručnog štaba...

"Imali smo i revanš u Kupu sa Bokeljom, u kom smo slavili, ali nedovoljno da izborimo prolaz u narednu rundu. A utakmice sa Rudarom, Mogrenom i Petrovcem bile su možda i tri najteže po nas. Bilo bi od velike koristi da smo osvojili bod protiv Mogrena, ali nećemo da se osvrćemo na to i gledamo unazad. Čudno je da neko neriješen ishod u Petrovcu doživljava kao kiks, ne bih se složio da smo kiksali, jer nas ovaj bod i dalje drži na prvom mjestu. U Petrovcu su nam pri tom falili Adrović i Nikola Vukčević" zaključio je Radulović.

Tri uzastopna meča pod Goricom prije pauze

Interesantno da fudbalere Budućnosti prije nove pauze (zbog mečeva naše reprezentacije sa Češkom u baražu za Evropsko prvenstvo) očekuju tri uzastopne utakmice pred svojim navijačima. U narednom kolu je gradski derbi protiv Mladosti, dok nakon toga pod Goricu stižu Grbalj i Bokelj.

"Protiv Mladosti još nijesmo igrali u ovoj sezoni, a neće nam biti lako ni sa Grbljem i Bokeljom. Nadam se da možemo da riješimo u svoju korist naredne mečeve, što bi nam ponovo donijelo opipljiviju razliku. To je neka naša vizija" rekao je Radulović.

Bonus video: