Manćini uskoro pregovara o produžetku ugovora

Ne želim da odem, veoma sam srećan ovdje. Ako klub želi da ostanem, lako ćemo se dogovoriti
0 komentar(a)
Manćini, Foto: REUTERS
Manćini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.10.2011. 11:23h

Roberto Manćini narednih dana počeće pregovore sa čelnicima kluba oko novog ugovora, nakon što je ojačao svoje pozicije poslije sukoba sa Karlosom Tevezom.

Italijan se ljetos žalio na nedostatak kontrole u klubu nakon što je dobio prvi trofej "građanima" nakon 35 godina I izborio plasman u Ligu šampiona.

Izvršni direktor Robert Kuk je otišao, sa njim se Manćini nije slagao, a Italijan je izašao je sa još jačim pozicijama u klubu nakon što je Tevez odbio da uđe u igru na meču sa Bjernom, zbog čega ga je odstranio iz tima.

Manćini ima važeći ugovor do kraja tekuće sezone.

"Ne želim da odem, veoma sam srećan ovdje. Ako klub želi da ostanem, lako ćemo se dogovoriti. U Engleskoj menadžeri imaju više uticaja na ekipu nego bilo gdje drugo. Ne kažem da mogu da imaju moć kao Aleks Ferguson u Mančester junajtedu, ali ako neko ostane na klupi jednog tima pet ili šest godina, prirodno je da ima više uticaja na dešavanja u klubu", rekao je Manćini.

Ono što je za Italijana veoma važno je da uživa povjerenje vlasnika kluba šeika Mansura i predsjednika Kaldona Al Mubaraka, a pregovori oko produžetka saradnje počeće krajem sljedeće nedjelje.

Manćini je na klupu "građana" stigao decembra 2009. godine.

Bonus video: