Suarez vrijeđao Evru na rasnoj osnovi?

Postoje kamere i može se vidjeti da mi je bar 10 puta rekao neke riječi koje se odnose na moju boju kože - objasnio Francuz
0 komentar(a)
Evra, Foto: Reuters
Evra, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.10.2011. 10:56h

Defanzivac Mančester junajteda Patris Evra optužio je napadača Liverpula Luisa Suareza da ga je tokom subotnjeg meča na "Enfild roudu" vrijeđao na rasnoj osnovi.

Francuz tvrdi da mu je Urugvajac bar 10 puta tokom meča rekao ružne stvari na osnovu njegove boje kože, a FA Engleske je potvrdila da je pokrenula istragu.

"FA je upoznata sa incidentom koji se dogodio tokom meča između Liverpula i Mančester junajteda. Takođe, sudija Andre mariner je upoznat sa tim, a kasnije je obavijestio i savez. Sada će FA pokrenuti Istragu da vidimo šta se dogodilo", rekao je za britanske medije Mark Vitl, portparol FA.

U Intervjuu za francusku tv stanicu Kanal plus, Evra je bio razočaran potezom Suareza, koji ga je provocirao tokom drugog poluvremena i na kraju je igrač "đavola" dobio žuti karton.

"Postoje kamere i može se vidjeti da mi je bar 10 puta rekao neke riječi koje se odnose na moju boju kože. On je pokušao da me isprovocira kako bi dobio crveni karton. Međutim, nije uspio, ali je ružno to na koji način mi se obraćao tokom meča", objasnio je Evra.

I u Liverpulu su upoznati sa ovim optužbama Evre.

"Znamo za tvrdnje Evre, a prvi je saznao trener Keni Dalgliš 20 minuta nakon meča kada je razgovarao sa sudijama. Mi smo pitali Luisa o čemu se radi, ali on kategorički tvrdi da je vrijeđao Evru na rasnoj osnovi", saopšteno je iz pres službe Liverpula.

Televizijske kamere su uhvatile Evru i Suareza kako u 63. minutu razmjenjuju riječi nakon jednog duela kod korner zastavice.

Dva minuta nakon tog duela Evra je dobio žuti karton, a Rajan Gigs je morao da smiruje svog kapitena, u odsustvu Nemanje Vidića, da ne bi bio isključen.

Bonus video: