Čeh: Vučinić mi je dao dva gola

"Ne smijemo da ih potcijenimo. Uostalom, pogledajte njihove rezultate: Dva puta su odigrali neriješeno sa Engleskom, pobijedili su Švajcarsku, Vels i Bugarsku", kazao je Čeh.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2011. 10:28h

Za razliku od svog saigrača Mihala Kadleca koji je čak izjavio da je “želio Crnu Goru prije Estonije”, najveća zvijezda reprezentacije Češke, golman Čelzija Petr Čeh, prokomentarisao je žrijeb baraža sa mnogo većim respektom prema protivniku.

"Svi su priželjkivali da izbjegnemo Tursku ili Bosnu, ali za mene su sve to bile relativne stvari. Dobili smo Crnu Goru koja je izuzetno dobra ekipa i već sada moramo da se pripremimo da ćemo imati nevjerovatno težak posao", rekao je golman Čelzija i jedan od najboljih evropskih čuvara mreže.

Čeh je, dakle, kao jedan od najiskusnijih u timu, upozorio mlađe saigrače:

"Možda ime Crne Gore češkim fudbalskim fanovima ne znači ništa, ali ono što su oni uradili u ovim kvalifikacijama definitivno opravdava činjenicu da imaju sjajne individualce", dodao je češki golman, a prenosi “sport.cz”.

Petr Čeh svakako bolje poznaje crnogorske fudbalere od saigrača, ili makar jednog od njih - Mirko Vučinić dao mu je dva gola na utakmici Roma - Čelzi (3:1) u novembru 2008. godine.

Češki mediji opisali su te golove kao “neprijatno sjećanje” za Čeha.

"Dobro se sjećam te utakmice, dao mi je dva fantastična gola. Bila je grupna faza takmičenja, izgubili smo 2:1. Nemam dilemu, a ne smiju da je imaju ni moji saigrači - Vučinić je vrhunski fudbaler koji je u Seriji A već ostavio ogroman trag. On je najbolji crnogorski fudbaler", pričao je Patr Čeh.

Definitivno, golman Čelzija će dva meča baraža sa Crnom Gorom (11. i 15. novembar) dočekati najspremniji i najkoncentrisaniji od čeških fudbalera.

"Ne smijemo da ih potcijenimo. Uostalom, pogledajte njihove rezultate: Dva puta su odigrali neriješeno sa Engleskom, pobijedili su Švajcarsku, Vels i Bugarsku. U tako jakoj grupi završili su kao drugoplasirani, što je ogroman uspjeh. Moramo zaista da se spremimo na dvije neizvjesne utakmice", dodao je Čeh.

I ne samo to...

"Moramo u prvoj utakmici u Pragu da uradimo što bolji posao, da im napravimo što veći pritisak. Jer, već sada nam je jasno da nas u revanšu čeka pakao. Crna Gora na svom terenu jednostavno ne griješi i mi moramo da se obezbijedimo u prvom meču".

Čeh je definitivno iz svih uglova upoznat sa prilikama u crnogorskom fudbalu.

"Imaju ogromnu motivaciju, jer su ovo tek druge kvalifikacije u kojima učestvuju kao samostalna država. Napravili su rezultat koji je cijelu zemlju digao na noge, svi ga doživljavaju kao istorijski. Takođe, dodatni naboj im daje sumnja da će teško moći da se plasiraju u završnicu u nekim narednim kvalifikacijama. Čeka nas užasno težak posao", zaključio je Čeh.

Galerija

Bonus video: