Rudar želi da se vrati u pobjednički ritam

"Međutim, mi se pitamo pod Golubinjom, pa vjerujem da je prekid ove kratkotrajne serije nešto lošijih rezultata, skoro izvjestan", kaže pomoćni trener Rudara, Sabahudin Bekto.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2011. 08:28h

Nakon remija i poraza (Budućnost i Zeta), Pljevljaci su riješeni da se trijumfom protiv Berana vrate u pobjednički ritam. Doduše, osluškivaće i šta se dešava u Petrovcu, jer u slučaju lijepih vijesti mogu proslaviti čak i prelazak na lidersku poziciju, ali će ipak prva i osnovna obaveza biti da se osvoje tri boda. U tom pravcu uglavnom i razmišljaju u stručnom štabu.

"Naravno da nas interesuje samo pobjeda, jer ipak smo kvalitetniji od Beranaca, a uz to i domaćini. A rivali šta urade, urade. Ako kiksnu dobro je, ako ne, nikom ništa, trka se u svakom slučaju nastavlja. Zaista mislim da gosti imaju minimalne šanse da nas iznenade, iako ih maksimalno uvažavamo i znamo da su vrlo neugodni na gostujućim terenima. Međutim, mi se pitamo pod Golubinjom, pa vjerujem da je prekid ove kratkotrajne serije nešto lošijih rezultata, skoro izvjestan", kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Sabahudin Bekto.

„Rudari“ su dobro iskoristili proteklu pauzu, a priznaju da im je i došla u pravom trenutku. Igrači su se odmorili i osvježili, neki i oporavili, održan je visok nivo forme, dorađeni neki tehnički detalji, spremljena pobjednička taktika...

"Mislim da smo se sasvim solidno spremili za seriju i teških i čestih utakmica. Na redu je Berane, pa gostovanje Mogrenu u Kupu, onda i Dečiću i Lovćenu u prvenstvu, pa revanš sa Budvanima, pa... Dakle, biće mnogo posla, pa se moralo dobro i raditi u prethodne dvije sedmice. A da zaista i jesmo dobro radili, vjerujem da ćemo potvrditi već danas protiv ekipe koju vodi Slobodan Đukić, bez obzira što je i dalje van stroja iskusni Francišković i što se na povredu žali i sve bolji Miroje Jovanović. Na papiru smo favoriti, to i ne krijemo, a ubijeđen sam da će prava potvrda, u vidu sigurnog trijumfa, stići i na terenu", optimista je prvi Radojičićev saradnik.

Beranci priznaju da domaćinu pripada uloga favorita...

"Gostujemo izuzetno dobroj ekipi, a daćemo sve od sebe da se u što boljem svjetlu predstavimo protiv tima koji možda igra i najljepši fudbal u ligi. Rudar i Budućnost su dvije najbolje ekipe u ligi. Za nas su važniji naredni mečevi, a vjerujem da će već u današnjem meču i neko od povrijeđenih igrača ponovo biti u kombinaciji, da barem može da bude na klupi. Nijesmo u poziciji da prijetimo, ali potrudićemo se da pokažemo da zaslužujemo da budemo prvoligaši", kazao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Rudar - Berane

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Milan Goranović (Nikšić). Početak u 15 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - Popović, Igumanović, Adžić, Alić - Useni, Vlahović, Radusinović (Nestorović) - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović.

Berane (4-2-3-1): Aković - Rugovac, Vučinić, Rajković, Lutovac - Šćekić, Cimbaljević - Zejnilović, Bojović, Raičević - Lalević.

Bonus video: