Rebus za Budućnost pod Malim brdom

Malo smo uzdrmani nakon poraza od Mogrena, ali čeka nas lakši raspored i vjerujem da bismo današnjom pobjedom napravili ključni korak ka jesenjoj tituli - kaže Golubović.
0 komentar(a)
Golubović, Foto: Savo Prelević
Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2011. 17:48h

Bez suspendovanih najboljeg strijelca Adrovića i mladog reprezentativca Nikole Vukčevića, Budućnost će na gostovanju Petrovcu pokušati da nastavi tamo gdje je stala prije derbija sa Rudarom i Mogrenom, u kojima je osvojila samo bod.

A da su mogli da biraju, Podgoričani vjerovatno ne bi mogli da izaberu teži teren za prekid negativne serije. Petrovac igra dobro ove sezone i nakon devet odigranih kola, ko bi rekao, ima samo pet bodova manje od Budućnosti.

I ne samo to, pošto nakon fenomenalnog starta sezone (sedam pobjeda) nisu uspjeli da steknu opipljiviju razliku u odnosu na drugoplasiranog, izabranici Miodraga Radulovića moraće da motre i na Rudar, koji u ovom kolu ima puno lakši meč.

Sve su to problemi u najavi, koje će fudbaleri Budućnosti pokušati da riješe pobjedom i onda će mirno sačekati tri vezana meča na domaćem terenu prije još jedne, novembarske pauze u prvenstvu.

"Uzeli smo samo bod na dva derbija, ali sam i u porazima uvijek tražio pozitivne stvari. Sjetite se samo koliko je u Pljevljima bilo spornih situacija na našu štetu, nakon čega je došao meč sa Mogrenom u kojem sigurno nismo zaslužili da u finišu budemo onako surovo kažnjeni", kazao je Radulović, konstatujući da je od svega najvažnije što je njegova ekipa sačuvala prvo mjesto na tabeli.

"Nakon utakmice sa Petrovcem konačnom nam stiže i dobar raspored. Zbog toga je današnja utakmica mnogo značajna. Čeka nas jaka ekipa koju je kolega Malovrazić sjajno ukomponovao, sa ofanzivnim bekovima, Šofrancem koji drži sredinu terena i Vujačićem u napadu koji je otkrovenje šampionata, ali samo za one koji ga nisu znali. Uprkos tome, vjerujem u moje momke, optimista sam", rekao je Radulović.

Umjesto Adrovića, na teren će Stefan Mugoša, prvi put ove sezone kao prvotimac. Umjesto Vukčevića, počeće Radivoje Golubović, strijelac gola u Pljevljima u 90. minutu kojim je Budućnost sačuvala prvo mjesto na tabeli.

"Navikli smo da u Petrovcu igramo teške utakmice. Još ako teren bude loš, teško da ćemo moći da uspostavimo pas igru. Jesmo malo uzdrmani nakon poraza od Mogrena, ali čeka nas lakši raspored i vjerujem da bismo današnjom pobjedom napravili ključni korak ka jesenjoj tituli", zaključuje Golubović.

Petrovac se ne plaši nikoga

Petrovac ove jeseni ima dobar ritam, a došlo je vrijeme da u potpunosti pokaže od čega je satkan ove sezone.

Na stadionu malih dimenzija, na kojem se ove godine naigrala jedino ekipa Rudara, aktuelni lider neće imati lak posao da nastavi trijumfalni niz u gostima.

"Nikome nismo pretili ove sezone pa nećemo ni timu koji je u prethodnom dijelu u potpunosti pokazao zbog čega se nalazi na čelu tabele. Naši dosadašnji rezultati, ali i igra u kojoj svako zna svoj posao nam daju za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Tražiti motive u meču koji je derbi, protiv tima koji je sam po sebi uvijek motiv više - mislim da je izlišno. Vjerujem u saigrače i publiku koja će vjerovatno ovoga puta doći u znatno većem broju", istakao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Dobri rezultati ulivaju optimizam, takođe i skoro najbolji sastav, uz vjerovatno odsustvo odličnog napadača Vujačića (povreda).

"U mečevima protiv Budućnosti nikada ne možeš reći da si favorit, bez obzira u kakvoj se formi ekipa nalazi. Ovoga puta vjerujem da imamo ono što je potrebno da iznenadimo favorita i još jednom dobrom partijom stignemo do pozitivnog rezultata", naglasio je strateg Petrovca Milorad Malovrazić.

Petrovac - Budućnost

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović, Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 15 časova.

Petrovac (4-3-2-1): Popović - Radulović, Graovac, Mihailović (Mikijelj), Grbović - Golubović, Šofranac, Jovanović - Muhović, Zvicer - Živković.

Budućnost (4-4-2): Radošević - Božović, Đikanović, Peković, Radunović - Flavio, Bošković, Golubović, Orahovac - Mugoša, Radonjić.

Bonus video: