Ibišević: Plašim se da Ronaldo mora da ide na Euro

"Nisam pesimista, ali sam realan - u prvom susretu će nam biti teže, igraćemo bez trojice igrača, ali treba da se potrudimo da napravimo rezultat", rekao je selektor Safet Sušić
0 komentar(a)
BiH, Foto: Beta/AP
BiH, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.10.2011. 18:28h

Bosanci sanjaju plasman na Euro, uz malo sreće (da Francuska nije imala pomoć sudija) izborili bi i direktan put za Ukrajinu i Poljsku, a nakon današnjeg žrijeba su se hvatali za glavu - rival u baražu, kao i prije dvije godine, biće Portugal, najjača moguća ekipa iz prvog šešira.

Portugalci su tada u razigravanju za Mundijal bili bolji, ali selektor BiH Safet Sušić ističe da njegov tim nije isti kao onaj koji je tada vodio Ćiro Blažević.

"Ovo više nisu isti momci koji su igrali ranije protiv Portugala. Napredovali su, ima novih igrača i ovo je sada sasvim druga ekipa. Nisam pesimista, ali sam realan - u prvom susretu će nam biti teže, igraćemo bez trojice igrača, ali treba da se potrudimo da napravimo rezultat. U revanšu će nam svakako biti lakše jer ćemo da zaigramo kompletni", rekao je Sušić.

Vedad Ibišević najviše strahuje od „sporednih faktora”.

"Nevjerovatan žrijeb. Plašim se da Kristijano Ronaldo mora da ide na Evropsko prvenstvo. Zato moramo da budemo spremni na sve", kazao je napadač Hofenhajma.

Portugalci su nakon žrijeba bili pomalo i arogantni.

"Siguran sam da idemo na Euro. Jaka smo ekipa i treba da se usredsredimo na prvi meč u gostima. Istina je i da su Bosanci napredovali od našeg posljednjeg duela, ali neka oni brinu", jasan je selektor Portugala Paulo Bento.

Bonus video: