Delibašić: Sve nam se otvara, sad ili ko zna kad!

Priželjkivao sam Irsku, a Češka je bila drugi izbor. Sigurno puno bolji nego Portugal ili Hrvatska, kaže Delibašić
53 pregleda 0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 13:42h

Andrija Delibašić, čovjek koji je golom protiv Engleza odveo Crnu Goru u baraž, zadovoljan je žrijebom u Krakovu. Kaže da je prvo priželjkivao Republiku Irsku, potom Češku, a da je po svaku cijenu želio da izbjegne Portugal ili Hrvatsku.

"Zadovoljan sam, ne zato što je Češka slaba reprezentacija, daleko od toga, već zato što smo smatrali da protiv njih ili protiv Iraca imamo veću šansu nego protiv Portugala ili Hrvatske. Ja sam lično priželjkivao Republiku Irsku, s kojom smo se već upoznali u prošlim kvalifikacijama, a Češka je bila drugi izbor. Zadovoljan sam, mislim da svim treba da budu zadovoljni, posebno zbog toga što revanš igramo kući", kazao je Delibašić za "Vijesti".

Ističe da je dobro što je Crna Gora eskivirala Portugal.

"Takva utakmica bila bi možda atraktivnija iz nekog navijačkog ugla, kakvi bi sve fudbaleri došli u Podgoricu, ali mi u ovom trenutku moramo da razmišljamo o nekim višim ciljevima, a to je svakako plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da nam se sve otvorilo i da će proći još puno vremena da dočekamo ovakvu šansu", kazao je Delibašić.

Napadač Rajo Valjekana cijeni selekciju Češke.

"Imaju Čeha, jednog od najboljih golmana na svijetu, tu su još i Rosicki, Baroš... Iako malo u godinama, Baroš je sigurno i dalje sposoban da rješava ovakve utakmice. Moramo dobro da se spremimo i da se koncentrišemo, čekaju nas dva teška duela", zaključio je Delibašić.

Bonus video: