I Česi zadovoljni: Nadějný los!

Ne mislim da je Crna Gora lak rival za nas. Njihova dva remija protiv Engleske su me strašno zaintrigirala, rekao je selektor Češke Mihael Bilek
0 komentar(a)
Češka, Foto: Reuters
Češka, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2011. 13:10h

Poput Crne Gore, i Česi su zadovoljni žrijebom baraža za EP!

"Nadějný los", u prevodu "obećava puno", naslov je na internet sajtu koji prati češki sport (sport.cz).

U tekstu se navodi da će se tek sredinom novembra vidjeti da li se ruka poljske legende Zbignjeva Bonjeka posrećila Češkoj, ali da Krakov "definitivno obećava".

Istiće se još da Česi moraju da budu zadovoljni jer Turska i Bosna i Hercegovina trenutno veći potencijal od Crne Gore, a da je samo Estonija bila bolji izbor na žrijebu.

Objavljena je i izjava selektora Češka Mihaela Bileka, koji je istakao da Crna Gora "nije lak protivnik".

"Opasno je birati protivnika. Ne mislim da je Crna Gora lak rival za nas. Njihova dva remija protiv Engleske su me strašno zaintrigirala. Zanimljivo takođe da Englezima kod kuće niko nije dao više od jednog gola, sem Crna Gora. Imaju klasnog napadača kao što je Mirko Vučinić iz Juventusa, ali ćemo ih narednih dana analizirati detaljnije. Gledaćemo DVD-je, a ja sam već počeo sa skupljanjem informacija", rekao je Bilek.

Menadžer reprezentacije, nekadašnji fudbale Liverpula, Vladmir Šmicer, kaže da je Crna Gora "neutralan izbor".

"Nismo željeli Tursku, a željeli smo Estoniju. Crna Gora je tu negdje u sredini".

Česi opširno analiziraju Crnu Goru, navode izjave Branka Branovića da su "šanse podjednake" i navode da su Vučinić, Jovetić i Savić najveće zvijezde u timu.

Bonus video: