Mesi i Krkić su rođaci!

Puno prezime Mesijevog oca je Horhe Horasio Mesi PEREZ, dok je Bojanova majka Luiza PEREZ.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2011. 15:05h

Godinama su bili saigrači, misleći da im je zajedničko fizička konstitucija i ljubav prema Barseloni. Kada su im se putevi rastavili, Lionel Mesi i Bojan Krkić su saznali da su rođaci!

Španski list “El Segre” je, naime, proučavajući porodično stablo dvojice fudbalera došao do interesantnog zaključka – do krvne veze Mesija i Krkića, koji u četvrtom koljenu potiču od dva rođena brata!

Istraživanje porodičnog stabla je pokazalo da se čukunđed Lionela Mesija zove Ramon Perez Ljobera, id a je rođen 1859. godine u El Poalu, selu u Kataloniji. Sa druge strane, Krkićev čukunđed je bio Ramonov rođeni brat, Gonkal Perez Ljobera, rođen 1868. godine, takođe u El Poalu.

Puno prezime Mesijevog oca je Horhe Horasio Mesi PEREZ, dok je Bojanova majka Luiza PEREZ.

Inače, najbolji fudbaler svijeta je treća generacija svoje porodice rođena u Argentini, pošto je njegova baba, Rosa Marija Perez prva stigla u pampase (travnata stepa na jugoistoku Južne Amerike, blizu ušća rijeke La Plata, oblast koja pokriva oko 600.000 kvadratnih kilometara, i dijele je Argentina (poljoprivredno srce ove zemlje), Urugvaj i Brazil).

Krkićev otac je, podsjećanja radi, Bojan Krkić senior, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

U prošlosti su mnogi primjećivali fizičku sličnost Bojana Krkića i Lionela Mesija u vrijeme dok su bili saigrači. Tek nakon što je Krkić ovog ljeta prešao u Romu utvrđeno je da su u stvari dalji rođaci!

Ostaje dilema da li bi se Lionel Mesi, da je ranije znao za ovaj odnos, založio da Krkić ostane u Barseloni…

Bonus video: