Romario: Marakana je izgubila dušu

"Igrao sam na Marakani i znam kakav je osjećaj istrčati na najpoznatiji stadion na svijetu. Međutim, nova Marakana je izgubila dušu. Ko zna, možda i promijene ime stadiona", kazao je Romario
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2011. 12:44h

Legendarni brazilski fudbaler Romario izjavio je kako mu se ne dopada renovirana Marakana u Rio de Žaneiru i dodao kako je kultni brazilski stadion "izgubio dušu".

"Igrao sam na Marakani i znam kakav je osjećaj istrčati na najpoznatiji stadion na svijetu. Međutim, nova Marakana je izgubila dušu. Ko zna - možda i promijene ime stadiona", kazao je bivši napadač.

Romario je u dresu reprezentacije Brazila slavio na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, a trenutno je poslanik Socijalističke stranke u Donjem domu nacionalnog kongresa.

Brazilske vlasti renoviraju stadion u Rio de Žaneiru za Svjetsko prvenstvo 2014. i Olimpijske i Paraolimpijske igre 2016. godine.

Kada je izgrađena 1950. godine Marakana je primala je 199.854 gledatelja. Prije 19 godina gornji dio zapadne tribine se srušio pri čemu su poginule tri osobe, a 50 je povrijeđeno nakon čega je stadion renoviran.

Kapacitet je tada smanjen na 100 hiljada mjesta, a kasnije i na 82 hiljade.

Bonus video: