Vidić: Nije bio dogovor da ja šutiram penal

"Nije bio dogovor da ja šutiram, ali želio sam da preuzmem odgovornost. Ja snosim posljedice promašenog penala" rekao je Vidić
0 komentar(a)
Vidić, Foto: REUTERS
Vidić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.10.2011. 09:20h

Srbija neće učestvovati na Evropskom prvenstvu, poraz od Slovenije (morala je da slavi) je bio pokazao sve boljke tima "orlova", a Nemanja Vidić, jedan od tragičara, priznao je da nije trebao da šutira penal. Štoperu Mančester junajteda je u 64. minutu šut sa bijele tačke odbranio Samir Handanovič.

"Nije bio dogovor da ja šutiram, ali želio sam da preuzmem odgovornost. Ja snosim posljedice promašenog penala. Da sam postigao gol utakmica bi tekla sasvim drugačijim tokom. Ovako, šta je, tu je. Žao mi je što nikada neću igrati na evropskom prvenstvu jer ću za sledeće kvalifikacije već biti u godinama", rekao je Vidić, koji je najavio i povlačenje iz reprezentacije.

A Handanović, sjajni golman Udinezea, otkrio je nakon meča da su se igrači Srbije otimali za loptu u trenucima kada je trebao da se izvede penal.

"Dvojica igrača su se raspravljala oko toga ko će da šutira penal i na kraju je Vidić uzeo loptu. Dugo sam čekao njegov šut i na kraju sam odabrao pravu stranu", rekao je Handanović.

Bonus video: