Omladinci u elitnoj rundi kvalifikacija, treći put zaredom

Crna Gora je danas u Lurganu, u trećem kolu sedme grupe kvalifikacija, savladala Sjevernu Irsku 2:1 i kao drugoplasirana izborila nastavak takmičenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 15:10h

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je domaćina Sjevernu Irsku u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira (2:1) i obezbijedila plasman u elitnu rundu kvalifikacija, treći put zaredom. Naša selekcija je završila takmičenje na drugom mjestu u grupi, iza Njemačke koja je u posljednjem kolu remizirala sa Bjelorusijom (3:3).

Nekadašnja sovjetska republika dugo je imala rezultat koji je vodi dalje, na poluvremenu je vodila i sa 3:0, ali su "panceri" sustigli prednost i obradovali četu Aleksandra Miljenovića.

Uz trijumf nad Sjevernom Irskom u posljednjem kolu, "sokoli" su igrali bez golova sa Bjelorusijom na startu turnira, i u međuvremenu pretrpjeli poraz od Njemačke.

Crnogorska selekcija je u posljednjem meču bila dominantna - deset šuteva, četiri u okvir i šest van okvira gola, veći posjed lopte...Vođstvo našem timu donio je Gardašević u 30. minutu nakon odlične asistencije Đorđevića. Izjednačio je Karson u 65. minutu iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali je samo pet minuta kasnije Kopitović dobro reagovao nakon kornera i osigurao plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Za našu selekciju, nastupili su: Petković, Milošević, Mustur, Ćuković, Đorđević (Medenica), Kalezić, Bakić, Vukčević, Kopitović, Gardašević (Zarubica), Raičković.

"Čestitke igračima koji nijesu imali lak posao u proteklih sedam dana, uz sve nedaće koje su nas zadesile. Svi su odigrali odličnu utakmicu i pokazali veliki potencijal, ne bih nikoga posebno izdvajao. Nije bilo lako, jer domaćin ima odličnu ekipu, a u kvalifikacije je ušao sa velikim očekivanjima. Uspjeli smo, ipak, da pređemo preko svega, anuliramo njihove prednosti i zabilježimo pobjedu.

Ostvarili smo zaista veliki uspjeh, omladinska selekcija se i treći put zaredom našla u društvu reprezentacija koje predstavljaju krem evropskog fudbala u ovoj konkurenciji. Žrijeb grupa za elitnu rundu održaće se 29. novembra u Nionu, a mi ćemo odmah početi pripreme za izazove koji nas očekuju na tom turniru" rekao je selektor Miljenović.

Bonus video: