Roma osudila ponašanje dijela navijača: Osramotili klub

Dvojica navijača Rome uhapšena su u Liverpulu uz optužbe za pokušaj ubistva. Oni su neposredno pred početak utakmice na Enfildu nanijeli teške povrede 53-godišnjem muškarcu koji je u kritičnom stanju
0 komentar(a)
tuča, Foto: Twitter
tuča, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.04.2018. 10:27h

Roma je danas osudila ponašanje "malog broja svojih navijača", koji su "osramotili" klub pred utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Liverpula.

Dvojica navijača Rome uhapšena su u Liverpulu uz optužbe za pokušaj ubistva. Oni su neposredno pred početak utakmice na Enfildu nanijeli teške povrede 53-godišnjem muškarcu koji je u kritičnom stanju.

"Fudbalski klub Roma najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje malog broja navijača koji su putovali u Liverpul i koji su osramotili klub i većinu navijača na Enfildu", navodi se u saopštenju italijanskog kluba.

Roma je istakla da takvom ponašanju nije mjesto u fudbalu.

"Klub sarađuje sa Liverpulom, Evropskom fudbalskom unijom i vlastima. Naše misli su sa povrijeđenim navijačem Liverpula i njegovom porodicom", dodaje se u saopštenju Rome.

Oglasila se Uefa koja je navela da je šokirana tim incidentom.

"Uefa je šokirana napadom koji se se dogodio pred početak utakmice Liverpula i Rome. Naše misli su uz žrtve i njihove porodice. Počiniocima tog sramnog napada nije mjesto u fudbalu i vjerujemo da će vlasti time ozbiljno pozabaviti. Uefa čeka potpuni izvještaj pre eventualnih disciplinskih mera", navodi se u saopštenju Uefe.

Incident je osudio i Liverpul.

Bonus video: