Švajcarska prava provjera za baraž

"Švajcarska je ozbiljna ekipa. Ili je kvalitetnija ili je u rangu reprezentacija koje mogu da nam budu rivali u baraž", rekao je golman Srđan Blažić.
0 komentar(a)
Srđan Blažić, Foto: Savo Prelević
Srđan Blažić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2011. 06:28h

Švajcarska može da posluži kao prava provjera pred dva meča u baražu koja očekuju crnogorske fudbalere, bez obzira na to što će duel sa četom Otmara Hicfelda da bude praktično revijalnog karaktera, tvrdi Srđan Blažić.

"Švajcarska je ozbiljna ekipa. Ili je kvalitetnija ili je u rangu reprezentacija koje mogu da nam budu rivali u baražu. Zato utakmica u Bazelu može da bude jako korisna, a mi ćemo sigurno ozbiljno da je shvatimo", rekao je Blažić.

Meč je svakako važan, kao i svaki u kvalifikacijama. Crna Gora tako i u Bazelu želi da ostavi pravi utisak, uprkos tome što neće igrati kompletna.

"Naravno, svaka utakmica je bitna, jer se boduje za rang listu".

Postoji li protivnik kojeg želite u baražu?

"Još ne znamo ni sve moguće rivale, jer u nekim grupama će tek u posljednjem kolu da bude sve jasno, ima mnogo kalkulacija. Tako da ipak treba da sačekamo četvrtak i žrijeb. Ko god da dođe, biće nam teško", istakao je Blažić.

Na pitanje da li očekuje da će da bude na golu u Bazelu, Blažić je odgovorio:

"To je na selektoru da odluči. Svi igrači koji su ovdje su spremni, sada se nama koji smo u drugom planu otvara šansa da se dokažemo, pored igrača koji su standardni. Što se mene tiče, uvijek dajem maksimum i kada dolazim na okupljanje spreman sam da radim kao da ću da budem na golu", riječi su golmana grčkog Panaitolikosa.

U Bazel će da putuje 18 fudbalera, a pod znakom pitanja je nastup Miodraga Džudovića koji već dva dana ima temperaturu. Ipak, postoji šansa da štoper Spartak Naljčika danas bude u avionu.

U Švajcarsku putuju: Mladen Božović, Srđan Blažić, Draško Božović, Luka Pejović, Vladan Adžić, Stefan Savić, Radoslav Batak, Marko Baša, Milan Jovanović, Mladen Kašćelan, Nikola Drinčić, Marko Ćetković, Elsad Zverotić, Vladimir Božović, Dejan Damjanović, Radomir Đalović, Petar Grbić i Andrija Delibašić.

Bonus video: