Kranjčar ili Štimac umjesto Bilića?

Doskorašnji selektor Crne Gore je omiljeniji u javnosti, ali i bolje kotira kod čelnika HNS-a i, što je najvažnije, kod gazde hrvatskog fudbala Zdravka Mamića
0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2011. 10:38h

Ni dva dana nakon poraza Hrvatske od Grčke (2:0) strasti se nisu smirile.

Slaven Bilić je i dalje selektor, ali u javnosti je on je već bivši I priča se i piše da mu je utakmica u utorak protiv Letonija posljednja u ulozi selektora, prenosi Tportal.hr.

Srijeda će biti dan odluke za Bilića, jer se tada sastaje Izvršni odbor HNS-a na kojem će njegovi članovi odlučiti hoće li i dalje vjerovati nekada omiljenom selektoru ili će dati priliku nekom drugom.

U medijima se provlače mnoga trenerska imena kao mogući nasljednici (Josip Kuže, Branko Ivanković, Ivan Katalinić, Velimir Zajec, Miroslav Blažević), ali dva imaju najveće šanse.

U pitanju su doskorašnji selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar i Igor Štimac.

Kranjčar je omiljeniji u javnosti, ali i bolje kotira kod čelnika HNS-a i, što je najvažnije, kod gazde hrvatskog fudbala Zdravka Mamića.

"Ja sam spreman, i sad i za nekoliko mjeseci ili godinu dana. Pozovu li me, neću odbiti", rekao je Kranjčar.

Što se tiče Štimca, on je veliki protivnik predsjednika saveza Vlatka Markovića i Mamića i to mu je ono što mu ne ide u prilog.

"Znaju se moji uslovi, a jesam li kandidat pitajte ljude u HNS-u. Nisam nikakva izdajica i neću ići preko svojih principa", jasan je bio Štimac.

Ostalo nabrojano društvo sa kojim se špekuliše ipak nema potrebnu podršku da bi se moglo umiješati u konkurenciju za nasljednika Bilića.

Na mjesto selektora Bilić je došao 25. jula 2006. godine umjesto Zlatka Kranjčara.

Bonus video: