Brnović: Ne bih volio Srbiju u baražu

"Ne bih volio Srbiju, ne zato što se plašim, već zato što mi zaista ne bi bilo drago. Od ostalih, neka dođe bilo ko", kazao je Brnović.
92 pregleda 0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2011. 21:38h

Fudbaleri i stručni štab do zore su nakon utakmice slavili grandiozni uspjeh, gol za remi protiv Engleske u posljednjem minutu i plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Ali, osvanuo je novi dan, fudbal će se igrati i nakon Engleza, a pred crnogorskom reprezentacijom su još veći izazovi. Selektor Branko Brnović prokomentarisao je juče da je već prošlo vrijeme za slavlje.

"Uspjeh je fenomenalan, jednom se u životu dešava onako nešto. Mnogo mi je drago zbog sebe, svih momaka, ali i cijelog naroda. Slavlje? Dovoljna je bila cijela noć i dan, sada se vraćamo radu, danas ćemo trenirati, već sjutra putujemo u Bazel", kazao je Brnović.

Meč u Švajcarskoj vjerovatno je najljepši i najrelaksiraniji koji je crnogorska ekipa odigrala do sada. Stiže samo četiri dana nakon istorijskog uspjeha i nema nikakvog takmičarskog značaja. Crna Gora je osigurala drugo mjesto nakon remija sa Engleskom i poraza Švajcarske u Velsu, a sve što ekipa Otmara Hicfelda može da uradi u posljednjem kolu je da priđe Crnoj Gori na jedan bod. I - kraj.

Logično, u takvoj vrsti utakmice Brnović nema prostora za rizike, pa se očekuje da protiv Švajcaraca neće nastupiti niko od fudbalera koji imaju po jedan žuti karton. Po jednu opomenu ima gotovo kompletna ekipa ( Savić, Baša, Jovanović, Drinčić, Vukčević, Jovetić, Vlado Božović, Kašćelan...) dok Vučinić i Peković zbog dva žuta svejedno neće moći da igraju u Bazelu.

Očekuje se, takođe, da u Švajcarsku ne putuje čak sedam ili osam fudbalera koji su bili u protokolu na utakmici protiv Engleske. Dobiće šansu igrači koji su do sada manje igrali, a ekipi su juče ponovo priključeni bek Budućnosti Draško Božović i štoper Rudara Vladan Adžić.

Ipak, ekipu koja će nastupiti u Bazelu Brnović nije želio da nazove “drugim timom”.

"Igraće fudbaleri koji su do sada bili pri prvom timu. Ovo je prava prilika da dobiju veću minutažu i da se dokažu pred utakmice baraža".

Dakle, nije turističko putovanje.

"Ni slučajno, ne idemo tamo da bi se šetali po terenu ili da bi samo formalno odigrali utakmicu. Pokušaćemo da pobijedimo i da odigramo pravi meč. Da li ćemo uspjeti, možda i nije previše bitno, ali svakako da nas rezultat interesuje", kazao je Brnović.

Reprezentacija putuje u Bazel u ponedjeljak u 10 časova čarter letom “Montenegro erlajnza”.

Žrijeb za baraž je već u četvrtak 13. oktobra, Brnović je još nakon utamice sa Englezima istakao je da su “sve su ekipe jake”, ali je juče na molbu da prokomentariše mogućnost da se Crna Gora sastane sa nekom od reprezentacija iz nekadašnje Jugoslavije, odgovorio:

"Iskreno, ne bih volio da igramo sa Srbijom. Ne zato što se plašim, već zato što mi zaista ne bi bilo drago. Od ostalih, neka dođe bilo ko". zaključio je Brnović.

Bonus video: