Mlada reprezentacija poražena u Velsu

Domaćin se time revanširao "sokolima" za poraz u septembarskom okršaju pod Goricom - naša selekcija je prije nešto više od mjesec slavila sa 3:1
0 komentar(a)
Stefan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Stefan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2011. 19:58h

Mlada reprezentacija Crne Gore napravila je korak unazad u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope - četa Duška Vlaisavljevića poražena je od Velsa na gostovanju u Reksamu sa 1:0.

Naš tim je prije nešto više od mjesec slavio protiv istog protivnika sa 3:1 na stadionu pod Goricom, ali su se u večerašnjem meču Velšani revanširali golom iz penala koji je skrivio Šofranac u 58. minutu. Štoper crnogorske reprezentacije nepotrebno je povukao Dobla u trenutku kada je lopta već napuštala granice igrališta, nakon čega je sa bijele tačke precizan bio Daniel Alfi.

“Sokoli” su imali tri dobre šanse, ali su Nikolić, Rebronja i Mugoša bili neprecizni. Najbliži golu bio je Golubović koji je u 74. minutu poslije kornera koji je izveo Seratlić, uzdrmao stativu šutem sa ivice šesnaesterca.

Naša selekcija ostala je na šest bodova nakon četiri kvalifikaciona okršaja. Crna Gora poražena je još na gostovanju u Jermeniji, dok je uz trijumf nad Velsom u prvom okršaju pod Goricom osvojila sva tri boda na gostovanju u Andori.

"Utakmica je bila potpuno ravnopravna, a domaćin došao do pobjede iz penala, poslije nepotrebnog starta koji je napravio Šofranac. Velšani su postigli pogodak u trenucima kada smo diktirali ritam, a nakon toga samo su čuvali svoj gol i trošili vrijeme odugovlačenjem. Imali smo tri odlične prilike, te stativu Golubovića, nije mi jasno kako tada lopta nije ušla u gol. Na kraju smo skupo platili nedostatak koncentracije u ključnim momentima" rekao je selektor Vlaisavljević.

U narednom kvalifikacionom meču naša reprezentacija će 11. novembra ugostiti Andoru.

Vels - Crna Gora 1:0

Reksam - Rejskurs graund. Sudija: Vladimir Vnuk (Slovačka). Strijelac: Alfi u 58. minutu iz penala. Žuti kartoni: Maksvel (Vels), Golubović, Tomašević, Kajević, Šofranac (Crna Gora).Vels: Maksvel, Frimen, Ričards, Lukas, Braun, Alfi, Tejlor (Bodin), Hjuit, Bredšou, Dobl, Hauels.Crna Gora: Velimirović, Golubović, Balić, Šofranac, Tomašević, Vukčević (Ivanović), Kajević (Mugoša), Bogdanović, Rebronja (Radulović), Seratlić, Nikolić.

Bonus video: