Damjanović: Nevjerovatan uspjeh

"Čast mi je što sam ovdje, ostvarili smo nevjerovatan uspjeh" kazao je Dejan Damjanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 23:32h

Crnogorski fudbaleri bili su u transu po završetku spektakularnog meča sa Englezima...

"Znali smo da možemo da riješimo meč onako kako želimo. Mislim da nakon svega zasluženo idemo u baraž. Sada idemo u Švajcarsku da rasterećeno odigramo utakmicu. Postigli smo gol u posljednjem minutu, a moguće da smo na početku utakmice previše respektovali rivala. No, kada smo preuzeli igru i ritam, sve se završilo onako kako smo priželjkivali" rekao je Fatos Bećiraj, napadač naše reprezentacije.

Kapiten “sokola” Mirko Vučinić bio je kratak...

"Svi smo srećni, zajedno sa navijačima koji su pjevali od prvog do posljednjeg minuta. Mislim da smo na pravi način iskoristili njihovu podršku" rekao je Vučinić.

U finišu je i Dejan Damjanović, koji je ušao u 64. minutu, dao značajan doprinos u napadu, naša selekcija je ozbiljno “pritisla” velikog rivala.

"Pokazali smo da možemo. Poslije loših 30 minuta gubili smo 2:0, ali smo se trgli i došli do 2:2. Mislim da je i bio penal nad Jovetićem. Kako je vrijeme odmicalo počeli smo da vjerujemo u sebe. Vjerovali smo, dakle, da možemo da napravimo dobar rezultat. Na kraju je Delibašić bio džoker, volim ga zbog toga" rekao je Damjanović.

"Čast mi je što sam ovdje, ostvarili smo nevjerovatan uspjeh" kazao je napadač “sokola”, koji je i prije meča sa Englezima najavio slavlje, kazavši “možda u petak završimo posao”.

Kog rivali bi poželio u baražu?

"Nebitno je, ko god dođe. Pokazali smo snagu i protiv Engleza, dobili smo i Švajcarce kod kuće. Nikome neće biti lako protiv nas u Podgorici" zaključio je Damjanović.

Defanzivac Miodrag Džudović vodio je veliku borbu sa napadačima Engleske.

"Naivno smo primili golove na početku, ali na kraju smo presingom uspjeli da dobijemo rivala, sada ćemo sačekati da prođe i naredna utakmica sa Švajcarskom, pa ćemo tek onda razmišljati o baražu" rekao je Džudović.

Napadač Andrija Delibašić, koji je prije dvije godine donio prvi trijumf u kvalifikacijama na meču sa Gruzijom, sada je postigao zlata vrijedan pogodak.

Gol koji je Crnoj Gori osigurao baraž...

"Osjećaj je zaista fenomenalan, ovo su nam druge kvalifikacije u istoriji i već smo obezbijedili baraž. Zadovoljstvo je što smo na kraju uspješno priveli meč kraju. Koristim priliku da ovaj pogodak posvetim svojoj familiji" rekao je Delibašić.

Galerija

Bonus video: