Pobjeda nad Velsom lansira “sokole”

"Ubijeđen sam da ne možemo da odigramo loše kao prvih 60 minuta u prethodnom okršaju, treba da budemo puno bolji u pas-igri" kazao je selektor Vlaisavljević
0 komentar(a)
Nikolić, Foto: Savo Prelević
Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2011. 17:53h

Mlada reprezentacija sjutra veče gostuje u Velsu sa pobjedničkim ambicijama, sa željom da i na Ostrvu napravi korak ka baražu za plasman na Prvenstvo Evrope. U septembarskom okršaju na stadionu pod Goricom četa Duška Vlaisavljevića slavila je sa 3:1 protiv istog protivnika, mada je naša reprezentacija imala puno problema, pogotovo u prvom poluvremenu.

Velšani su uspjeli i da povedu početkom drugog dijela, ali je crnogorska selekcija nakon toga pokazala veliku želju i karakter, i došla do velikog preokreta u finišu.

"Sigurno da smo svjesni svega, igrači moraju da budu motivisani. Ubijeđen sam da ne možemo da odigramo loše kao prvih 60 minuta u prethodnom okršaju, treba da budemo puno bolji u pas-igri. Nećemo igrati dugim loptama, jer su Velšani na to naučili. Znamo i da su Velšani igrali agresivno pod Goricom" kaže Duško Vlaisavljević, selektor mlade reprezentacije Crne Gore.

Velšani su u prvom meču pokazali da i oni maju kvalitetne pojedince, a istakao se napadač Bredšou, koji je i doveo svoju ekipu u vođstvo.

"Poznato je da protivnik igra onoliko koliko mu dozvolite. Ne smijemo, dakle, da dozvolimo rivalu da se razmahne, a potrudićemo se da strpljivom igrom dođemo do povoljnog rezultata" rekao je Vlaisavljević.

Naš tim ne može da računa na Marka Vešovića koji ima parne kartone, dok će najvjerovatnije debitovati napadač švajcarskog Volena Adan Rebronja.

Crna Gora ima šest bodova iz tri utakmice - pobjede nad Velsom i Andorom i poraz od Jermenije, a nova tri boda približila bi “sokole” cilju (baražu)...

"Nama je svaki naredni meč mnogo bitan, a povoljna okolnost je što su Česi i Jermeni igrali neriješeno. Puno će, dakle, zavisiti i od drugih rezultata. Idemo na pobjedu u svakom meču, a moguće da će nekada i bod biti dobar rezultat - zaključio je Vlaisavljević.

Očekuje se da će naša selekcija zaigrati u sastavu: Velimirović - Golubović, Balić, Tomašević, Šofranac - Vukčević, Lončar (Bogdanović), Seratlić, Kajević - A. Rebronja - Nikolić.

Naša selekcija doputovala je u četvrtak u Vels, gdje je juče i večeras odradila po trening na stadionu u Reksamu.

Utakmica se igra od 19 časova po našem (sat ranije po lokalnom vremenu).

Bonus video: