Mirković na kormilu Sutjeske

“Zahvalio bih Upravnom odboru na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene velika čast i obaveza”, kazao je Mirković.
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 13:53h

Nakon što su prije sedam dana čelnici nikšićkog prvoligaša uručili otkaz Draganu Lacmanoviću, za novog šefa stručnog štaba danas je promovisan Slaviša Mirković, doskorašnji pomoćnik i dugogodišnji fudbaler Sutjeske.

Povodom imenovanja novog kormilara, predsjednik Upravnog odbora Mitar Matijašević je istakao:

“Imali smo kontakte sa četiri, pet stručnjaka, ali smo odlučili da povjerenje ukažemo Mirkoviću, koji je, mogu to slobodno da kažem, “kućni trener”. Naredni period iskoristićemo da stabilizujemo klub u igračkom, trenerskom i rukovedećem kadru. Ambicije su nam da na kraju prvenstva budemo u sredini tabele. U dogovoru sa šefom stručnog štaba, napravićemo analizu prvog dijela prvenstva, nakon čega ćemo odlučiti na kojim pozicijama su nam neophodna pojačanja. Preko noći ništa ne možemo promijeniti, ali svi zaposleni odgovaraće za svoje zadatke”, kazao je predsjednik Upravnog odbora Mitar Matijašević.

Novi kormilar Nikšićana svjestan je odgovornosti, obaveza i iskušenja koje ga očekaju u nastavku prvenstva.

“Zahvalio bih Upravnom odboru na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene velika čast i obaveza. Do kraja polusezone očekuje nas težak raspored budući da igramo pet utakmica u gostima i svega tri na domaćem terenu. Neke stvari ću u kratkom roku pokušati da promijenim, jer Sutjeska ne smije olako da prepušta bodove na domaćem terenu, što znači da moramo promijeniti odnos prema dresu koji nosimo”, kazao je Mirković.

Bonus video: