Telegraf: Vučinić - prava prijetnja za Engleze

Telegraf, pored Vučinića, kao “prijetnju” engleskoj reprezentaciji izdvaja i Stevana Jovetića, Stefana Savića i Simona Vukčevića
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 12:59h

Rijetko se događa da neki fudbaler odgovori sa toliko samopouzdanja kao što je to uradio Mirko Vučinić na pres konferenciji pred meč sa Engleskom”, ovako počinje analiza Džeremija Vilsona, novinara britanskohg Telegrafa.

Crna Gora se ne boji nikoga”, rekao je Vučinić, “Nismo se bojali ni dok smo ratovali, pa nećemo ni sada.”

Osim što njegov odgovor daje određenu perspektivu na večerašnji meč, takođe objašnjava kako je nacionalni ponos dao Crnoj Gori fudbalsku moć.

Vučinić i njegovi saigrači su odrasli u središtu balkanskih nestabilnosti, i nakon što su obnovili nezavisnost 2006. godine, “skočili” su sa 208. na visoko 16. mjesto FIFA rang liste (ranije ove godine).

Ponos nije dovoljan

Ipak, ponos i strast nijesu dovoljni da bi se napredovalo u fudbalu.

Takođe je potreban kvalitet, a kako piše Telegraf, crnogorska reprezentacija je blagoslovena jednim od tehnički najkompletnijih napadača Evrope – Vučinićem.

Britanci pišu da je upravo Vučinićev talenat “natjerao”engleskog selektora Fabija Kapela na taktičke promjene u svojoj postavi.

Publika - 12. igrač

Vilson u svom tekstu pominje i “mali, ali domaćinski” Gradski stadion, na čijim će se tribinama naći 12. igrač crnogorske reprezentacije.

Jasno nam je da nam veliki tim dolazi u goste, ali smo jako motivisani i spremni za borbu”, kazao je kapiten Vučinić.

"Još od prve utakmice, naše navijače doživljavamo kao dodatnog igrača”

Atmosfera na stadionu nam je oduvijek bila bitna. Još od prve utakmice, naše navijače doživljavamo kao dodatnog igrača.”

Telegraf, pored Vučinića, kao “prijetnju” engleskoj reprezentaciji izdvaja i Stevana Jovetića, Stefana Savića i Simona Vukčevića.

Opisuju ih kao mlade igrače, velikog potencijala, kojih se Englezi trebaju čuvati.

Galerija

Bonus video: