Damjanović: Možda i u petak obezbijedimo baraž

"Treba da damo gol, a mislim da smo sposobni da to uradimo, ko god bio u napadu", kaže Dejan Damjanović
0 komentar(a)
Trening, Foto: Savo Prelević
Trening, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2011. 18:51h

Crnogorski fudbaleri odradili su večeras četvrti trening uoči meča sa Englezima, prvi na stadionu pod Goricom, i prvi uz podršku sa tribina - kada su Vučinić i društvo izašli na teren sa južne tribine je zapaljeno nekoliko baklji.

A atmosferu pred gostovanje Albiona dodatno je podgrijao napadač Dejan Damjanović, koji se mimo ostalih reprezentativaca potajno nada bi Crna Gora već u petak mogla da obezbijedi baraž!

Dakle, računa se na pomoć Velsa protiv Švajcarske...

"Očekivao sam da ćemo mi napraviti dobar rezultat u Velsu, ali smo izgubili, a zašto ne bi slično prošla i Švajcarska? U fudbalu je sve moguće, zato vjerujem da bi nam bod protiv Engleske možda omogućio da sve riješimo prije posljednje utakmice, dok bi pobjeda zaista bila kapitalna", kaže napadač Seula.

Kako, međutim, parirati Englezima, a još u podsvijesti razmišljati o Švajcarcima? Meč na Vembliju je pravi primjer, kaže Damjanović...

"Kada smo mogli u Londonu da osvojimo bod, zašto ne bismo i sada vjerovali? Mislim čak da će nam biti lakše nego u Londonu, igraćemo pred našim navijačima, bićemo rasterećeniji, nećemo biti toliko impresionirani", ističe Damjanović.

Engleze, po napadaču Seula, treba napasti, ali ne stihijski, već dozirano...

"Treba da damo gol, a mislim da smo sposobni da to uradimo, ko god bio u napadu. Treba, takođe, da budemo strpljivi i da sačekamo eventualnu grešku Engleza, nešto slično kao što su oni radili na prethodnim gostovanjima. Što duže budemo imali aktivan rezultat, naša šansa je veća".

Četa Branka Brnovića odradila je večeras trening u kompletnom sastavu, ali ko će od sedmorice fudbalera sa po jednim žutim kartonom biti na poštedi u petak, još nije poznato. Kako trenutno stvari stoje, Baša i Drinčić vjerovatno će ostati na klupi kako bi "neokrznuti" dočekali možda i odlučujući meč u Bazelu.

A jedan od onih koji će sačekati šansu sa klupe je i vezista poljske Jagielonije Marko Ćetković.

"Pred nama je odlučujućih 180 minuta i vjerujem da ćemo uspjeti da izađemo kao pobjednici, iako je situacija komplikovana".

Ćetkovićev ujak, Peđa Mijatović, nekadašnji direktor Reala, prije tri godine je uručio otkaz sadašnjem selektoru Engleza Fabiju Kapelu. Ćetković je bio interesantan novinarima i sa tog aspekta...

"Ne, nisam pričao sa Peđom o Kapelu i o tome šta sprema. Iskreno, ne vjerujem da su u nekim posebnim odnosima nakon što mu je dao otkaz", zaključio je Ćetković.

Bonus video: