Protiv Bjelorusije na otvaranju

"Siguran sam da će igrači dati sve od sebe da se omladinska reprezentacija i treći put plasira u elitnu rundu kvalifikacija" kazao je selektor Aleksandar Miljenović
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 14:18h

Sa nadom da mogu da ponove uspjeh koji su napravile prethodne dvije generacije (plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope) omladinska reprezentacija Crne Gore sjutra počinje premijernu rundu kvalifikacija na turniru u Sjevernoj Irskoj.

Prvi, sjutrašni protivnik je Bjelorusija (od 14 časova), dva dana kasnije "sokoli" će odmjeriti snage sa Njemačkom, dok je za 11. oktobar zakazan duel sa domaćinom turnira.

"Prva utakmica je veoma bitna, možda i najbitnija na cijelom turniru. Bjelorusi imaju veoma dobre mlađe selekcije i daće sve od sebe da ostvare povoljan rezultat. Ukoliko se desi da ne ostvarimo planirano u sjutrašnjem meču, nećemo imati prava na kiks u preostalim okršajima" rekao je Aleksandar Miljenović, selektor omladinske reprezentacije.

Miljenović ističe i da je naša grupa veoma ujednačena...

"Svi imaju podjednake šanse za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Njemcima renome donosi ulogu favorita, dok ostale selekcije imaju podjednake šanse da se domognu jednog od prva dva mjesta" smatra selektor naše reprezentacije.

Prethodne dvije generacije postavile su nove standarde...

"Ova selekcija je već godinu na okupu, rezultati i igra na posljednjim utakmicama daju nam za pravo da se nadamo uspjehu u Sjevernoj Irskoj. Bilo bi lijepo da nastavimo trend iz posljednje dvije godine, siguran sam da će igrači dati sve od sebe da se omladinska reprezentacija i treći put plasira u elitnu rundu kvalifikacija" zaključio je Miljenović.

Selektor je u Sjevernu Irsku poveo 18 fudbalera.

SPISAK

Golmani: Danijel Petković (Bokelj), Blažo Bakrač (Borac, Čačak).

Odbrana: Mirko Mustur (OFK Beograd), Igor Ćuković (Sutjeska), Nebojša Božović, Dejan Milošević (Mogren), Boris Kopitović, Boris Tatar (Budućnost).

Sredina: Saša Medenica, Miloš Raičković, Marko Vukčević, Miloš Kalezić (Budućnost), Luka Đorđević, Marko Bakić (Mogren), Irfan Šahman (Parma).

Napad: Milivoje Mrdak (Rudar), Dejan Zarubica (Crvena zvezda), Sava Gardašević (Budućnost).

Bonus video: