Širer: Neiskusan sam da zamijenim Kapela

"Ima daleko iskusnijih kandidata nego što sam ja. Kao što vidite, Hari Rednap i Roj Hodžson već godinama rade odlično i nije u redu da me stavite u isti koš sa njima", iskren je Širer
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 16:23h

Alan Širer je u ostrvskim medijima okarakterisan kao jedan od kandidata koji bi nakon Evropskog prvenstva narednog ljeta mogao da zamijeni Fabija Kapela na klupi Engleske. Međutim, legendarni napadač je priznao da je u ovom trenutku daleko od posla u timu Gordog albiona...

"Ima daleko iskusnijih kandidata nego što sam ja. Kao što vidite, Hari Rednap i Roj Hodžson već godinama rade odlično i nije u redu da me stavite u isti koš sa njima", iskren je Širer.

Sebe je, dakle, otpisao makar za narednih nekoliko godina, a kao idealno rješenje vidi menadžera Totenhema.

"Želim da jednog dana postanem selektor Engleske, ali sada to nije realno. Mislim da je Rednap pravi čovjek za taj posao, ima moć upravljanja, a to je jako važno kada igrače dovedete iz klubova na svega nekoliko dana. Uz to, o njegovom znanju govore uspjesi kroz karijeru", kazao je Širer.

Širer, inače, ima samo osam sedmica iskustva kao menadžer i to kada je preuzeo Njukasl. Na „Stemford bridžu” nije uspio, pa su „svrake” ispale u Čempionšip.

"Iz godine u godinu sve je teže menadžerima, to osjećam. Ipak, postoji nešto što me tjera da radim taj posao, imam dovoljno motiva i želje. Ako ništa drugo, to što mi se dogodilo u Njukaslu me je učinilo još jačim", istakao je jedan od najboljih engleskih napadača svih vremena.

Širer je bio član Albiona od 1992. do 2000. godine i za to vrijeme je odigrao 63 meča i postigao 30 golova. Nastupao je na evropskim prvenstvima 1996. i 2000. kao i na Svjetskom prvenstvu 1998.

Bonus video: