Kranjčar: Crna Gora opet može da šokira Engleze

„Ništa više ne motiviše te momke nego kada ih neko otpiše ili pokuša da ih nipodaštava”, kazao je Kranjčar
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 00:47h

„Hrabri sokoli” su remijem na „Vembliju” ostvarili najveći uspjeh u istoriji crnogorskog fudbala, a bivši selektor Zlatko Kranjčar je ubijeđen da njegovi doskorašnji puleni mogu još jednom da šokiraju Engleze, koji su bili previše arogantni pred prošlogodišnji meč.

„Ništa više ne motiviše te momke nego kada ih neko otpiše ili pokuša da ih nipodaštava. Normalno je da velika ekipa potcijeni manju, ali to je u prethodnoj utakmici sa Engleskom bio veliki motiv za moju ekipu, to je igračima dalo dodatnu snagu. Izašli su na teren bez ikakvog pritiska, samo sa željom da pokažu da su Englezi griješili”, kazao je Kranjčar u intervjuu za „Dejli mejl”.

Ako se Englezi opuste...

Cico je otkrio šta mu je poslužilo za dodatnu motivaciju pred gostovanje u kolijevci fudbala.

Ako Englezi ne budu koncentrisani, sve je moguće, kaže Kranjčar

Kranjčar je ubijeđen da „hrabri sokoli” mogu još jednom da iznenade lidera grupe G.

„Ako Englezi budu potpuno fokusirani, trebalo bi da pobijede. Ali, ukoliko budu previše opušteni, Crna Gora može da ih iznenadi. Ta ekipa je i te kako pokazala kvalitet u ovoj grupi”.

Ako zaustavite Runija, čitav tim je frustriran

Novinar „Dejli mejla” Džo Bernstin konstatuje da je šteta što se Kranjčar neće ponovo taktički nadmudrivati sa Fabiom Kapelom i konstatuje da je on žrtva jedne od najstrožijih smjena ove godine, jer je Crna Gora i dalje druga u grupi, sa tri boda više od Švajcarske.

Iako je otišao, Cico je preko engleskih medija dao nekoliko savjeta svom nasljedniku Branku Brnoviću.

„Pred meč na „Vembliju” smo znali da je Engleska jaka na krilima, pogotovo na lijevoj strani koju pokrivaju Ešli Kol i Ešli Jang. Zbog toga smo morali da im budemo jako blizu, kako bismo spriječili njihovu saradnju da Vejnom Runijem. On je sjajan igrač, ali kad ne može da primi loptu blizu gola, šta može da uradi? Istina, imali smo sreće da je Runi tada prolazio kroz težak period u životu, sada je u daleko boljoj formi. Ali, on je lider i ako njega zaustavite, čitav tim je frustriran. To će biti ključ”, konstatuje hrvatski stručnjak.

Crnogorski kvartet za startnu postavu Engleza

Iako svi pričaju o razlici u klasi između igrača dva tima, Kranjčar poručuje da bi četvorica „hrabrih sokola” imala mjesto u startnoj postavi Gordog albiona!

"Navijači u Crnoj Gori sada očekuju da ekipa krene u napad. To je takav mentalitet i to može da odmogne igračima"

Cico se osvrnuo i na dva aduta iz Premijer lige.

„Stefan Savić ima veoma mudru glavu na mladim ramenima. Simon Vukčević je tehnički izuzetno dobar, ali mora da nauči kako da se bori u Premijer ligi. Blekburn bi trebalo da gradi tim oko njega, on bi u tom slučaju mogao da dođe do samog vrha”.

Navijači stvaraju presiju

Stadion pod Goricom prima 12 hiljada gledalaca, ali doskorašnji selektor nije ubijeđen da će vatreni navijači biti od pomoći fudbalerima Crne Gore.

„Na „Vembliju” nije bilo pritiska, ali navijači u Crnoj Gori sada očekuju da ekipa krene u napad. To je takav mentalitet, oni misli da moraju da napadnu Englesku, Njemačku, Brazil, sve velike timove. To može da odmogne igračima. Uzgred, Englezi su u prednosti jer im je i bod dovoljan”.

Na pitanje šta očekuje u petak, Cico je odgovorio:

„Englezi su izgubili kući od Hrvatske i remizirali sa Crnom Gorom. Trebalo bi da su naučili lekciju, da više ne budu nadobudni. Ako budu ozbiljni, mislim da će pobijediti, ali veoma teško. Ako ne budu koncentrisani, sve je moguće”, završio je Kranjčar intervju za londonski list, koji ima dnevni tiraž od preko dva miliona primjeraka.

Galerija

Bonus video: