Kapelo: Dolazimo da pobijedimo

"Imamo važnu i tešku utakmicu. Očekuje nas dobar tim i veoma bučna publika. Cilj nije da uzmemo bod. Nećemo, dakle, igrati na neriješeno, već isključivo da pobijedimo", rekao je Kapelo
51 pregleda 0 komentar(a)
kapelo, Foto: Reuters
kapelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2011. 15:17h

Iako je Engleskoj dovoljan bod pod Goricom da se plasira na Evropsko prvenstvo, Fabio Kapelo najavljuje da njegov tim u petak neće kalkulisati.

"Imamo važnu i tešku utakmicu. Očekuje nas dobar tim i veoma bučna publika. Cilj nije da uzmemo bod. Nećemo, dakle, igrati na neriješeno, već isključivo da pobijedimo", rekao je Kapelo.

Na spisku koji je juče objavio Kapelo nema Stivena Džerarda i Rija Ferdinanda, a Italijan je pozvao 24 fudbalera.

Na spisku su - golmani: Skot Karson, Džo Hart, Dejvid Stokdejl. Odbrana: Lejton Bejns, Geri Kejhil, Ešli Kol, Fil Jagilka, Fil Džons, Mika Ričards, Džon Teri, Kajl Voker. Sredina: Geret Beri, Stjuart Dauning, Adam Džonson, Frenk Lampard, Džejms Milner, Skot Parker, Teo Volkot, Ešli Jang. Napad: Daren Bent, Endi Kerol, Vejn Runi, Dani Velbek, Bobi Zamora.

Engleska reprezentacija u kvalfikacijama za EURO 2012 igrala je neuporedivo bolje u gostima, nego na Vembliju. Na strani ima maksimalan učinak (tri pobjede). Iz Londona bod su odnijele Crna Gora 0:0 i Švajcarska 2:2, Vels je izgubio minimalno i nezasluženo 1:0, a nastradala je samo Bugarska 4:0.

"Lakše igramo u gostima, jer smo pod manjim pritiskom nego na Vembliju. Kada smo kod kuće navijači očekuju da lako pobjeđujemo i da dajemo mnogo golova. Mi smo, međutim, igrali protiv organizovanih i jakih ekipa, koje su se dobro branile, često i sa deset igrača", kazao je Kapelo.

Engleske novinare interesovalo je i kako legendarni don Fabio objašnjava promjenu trenera na klupi crnogorske reprezentacije.

"Ne znam o čemu se radi, ali vjerovatno predsjednik ili igrači nisu bili zadovoljni trenerom. Oni su izgubili važne bodove na posljednje dvije utakmice, mislili su da je promjena neophodna. A kada se promijeni trener, igrači, bar na početku, osjete da su veoma važni u budućem projektu, njihova uloga je još značajnija, jer novi trener ne može mnogo toga da uradi za kratko vrijeme. To je pokazala praksa, tako da nam promjena trenera dodatno otežava posao", upozorio je Kapelo.

Kako se zagrijavaš, tako ćeš igrati

Legendarni trener kazao je engleskim medijima da na osnovu toga kako se njegovi i protivnički igrači zagrijavaju može da predvidi kako će se utakmica odvijati.

"Možda je nekome čudno, ali tokom cijele karijere obraćam pažnju na to kako se ekipe zagrijavaju. Recimo, na posljednjem meču protiv Velsa moji igrači su šutirali samo da bi šutirali, a ne dali gol, dodavali se, samo da bi ispunili formu, a ne da bi se skoncentrisali za meč. Znao sam na osnovu toga da nisu maksimalno fokusirani. Gledam i protivničke igrače na zagrijavanju, i njih takođe procjenjujem. I vjerujte – 80 odsto onoga što predvidim prateći zagrijavanje dogodi se i na samoj utakmici", kazao je Kapelo.

Bonus video: