Kladionicama sumnjiv meč između Albanije i Crne Gore

Crna Gora je 10. avgusta u Skadru igrala prijateljski meč sa Albanijom. Domaćin je na kraju pobijedio 3:2, a rezultat na poluvremenu je bio 1:1
0 komentar(a)
Albanija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Albanija - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2011. 14:58h

Šef pravne službe austrijske kladioničarske kuće "Skajsport365" (osnovana 2009.) Franćesko Baranka, izjavio je da na početku ovogodišnje fudbalske sezone u Italiji nijesu registrovani pokušaji manještanja utakmica, ali je pomenuo i prijateljski meč između Albanije i Crne Gore.

Predstavnik kladioničarske kuće poznate po prijavama protiv namještenih mečeva, na konferenciji za novinare je kazao da je sada pažnja, kada je namještanje utakmica u pitanju, okrenuta na istočnu Evropu i prijateljske utakmice.

"To se odnosi na prijateljski meč Albanija - Crna Gora, na rezultat poluvremena i konačan rezultat. Zatim na meč Ekranas (Litvanija) - Hapoel el Aviv (Izrael), u plej-ofu Lige Evrope (1:0), gdje je pokušaj namještanja propao. Takođe sedam utakmica u Bugarskoj i tri u Slovačkoj su predmet istrage Uefe. U Bugarskoj primjera radi, na jednom meču dio publike je na poluvremenu napustio utakmicu razočaran onim što je do tada vidio", kazao je Baranka, a prenijela agencija Agipronjuz.

Baranka je kazao da oni koji namještaju utakmice mijenjaju taktiku, da bi zavarali one koji to kontrolišu.

"Utakmice se sada namještaju za vrijeme meča, čime se sprečava da se sumnjive utakmice skinu sa ponude", rekao je Baranka.

Crna Gora je 10. avgusta u Skadru igrala prijateljski meč sa Albanijom. Domaćin je na kraju pobijedio 3:2, a rezultat na poluvremenu je bio 1:1.

Bonus video: