Milan nije smio da pusti Pirla u Juventus

Mislim da bi Milan mogao da zažali zbog takve odluke. Naučio sam igrajući za taj klub da je moguća greška prilikom dolaska igrača, ali ne i prilikom prodaje
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 12:17h

Demetrio Albertini, bivši fudbaler Milana, smatra da je klub napravio grešku što je dozvolio da Andrea Pirlo pređe u Juventus.

“Efekat” tog poteza mogao bi da se vidi već večeras kada se na “San Siru” sastaju šampion I tim iz Torina.

"Mislim da bi Milan mogao da zažali zbog takve odluke. Naučio sam igrajući za taj klub da je moguća greška prilikom dolaska igrača, ali ne i prilikom prodaje. Bila je velika greška oslobađanje od Pirla, jer se radi o unikatnom I nezamjenljivom igraču", istakao je Albertini, koja sada obavlja funkciju potpredsjednika Fudbalske asocijacije Italije.

Trener Masimilijano Algeri doveo je na pozajmicu iz Liverpula Alberta Akvilanija kako bi nadomjestio odlazak Pirla nakon 10 sezona.

"Akvilani, Mark van Bomel i Masimo Ambrozini su različiti igrači i ne mogu se porediti sa Pirlom", objasnio je bivši vezista Milana, Padove, Atletiko Madrida, Lacija, Atalante i Barselone.

Učešće Pirla u večerašnjem meču protiv Milana je pod znakom pitanja, jer je u subotu na treningu osjetio bol u koljenu.

Albertini je dres Milana nosio od 1998. do 2002. godine i na 293 meča dao je 21 gol. Za selekciju Italije igrao je 11 godina (79 utakmica, tri gola).

Bonus video: