Barselona se uključila u trku za Kejhila

Sandro Rosel, prvi čovjek Katalonaca, dao je ovlašćenja sportskom direktoru Andoniju Zubizareti da se dogovori sa Kejhilom
0 komentar(a)
Geri Kejhil, Foto: REUTERS
Geri Kejhil, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.10.2011. 10:27h

Barselona ove sezone ima veliki problema sa štoperima. Kapiten Karlos Pujol i Đerard Pike nikako da se oporave, pa je Pep Gvardiola prinuđen da improvizuje, da igra sa tri igrača u zadnjoj liniji sa Dani Alvešom, Erikom Abidalom i Havijerom Maskeranom.

Zbog toga se uprava dala u potragu za defnazivcem, a izbor je pao na engleskog reprezentativca i člana Boltona Gerija Kejhila.

Međutim, problem je što se on nalazi na listi želja Čelzija, Reala, Totenhema, Arsenala i Liverpula.

Njemu ugovor sa Boltonom ističe u junu naredne godine i moraće da ga proda u januaru, kako ne bi ostali bez obeštećenja.

Sandro Rosel, prvi čovjek Katalonaca, dao je ovlašćenja sportskom direktoru Andoniju Zubizareti da se dogovori sa Kejhilom, koji je rekao da želi da igra za tim koji može da osvoji Ligu šampiona.

Bolton je tokom ljeta pokušao da angažuje Tijaga Alkantaru i Đefrena Suareza, ali do dogovora nije došlo.

Prvi je ostao u Barseloni, a drugi otišao na pozajmicu u Sporting iz Lisabona.

Španski i evropski šampion će pokušati da ponudi neke od svojih mladih igrača kako bi smanjila obeštećenje, ali teško da će Bolton pristati na tako nešto.

Predsjednik engleskom premijerligaša Fil Gartrajt je izjavio da neće pustiti Kejhila za manje od osam miliona funti (9,2 miliona eura).

Kejhil je u Bolton došao 2008. godine iz Aston Vile, a za selekciju Engleske odigrao je pet mečeva i dao jedan gol i to 2. septembra protiv Bugarske u kvalifikacijama za EP 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Bonus video: