Ranijeri i Morati bijesni na sudiju

"Toga čovjeka više ne želim da vidim ispred sebe. Užasno je šta je napravio od lijepe utakmice. Sa svoja dva poteza je sve uništio", naglasio vlasnik Intera
60 pregleda 0 komentar(a)
Klaudio Ranijeri, Foto: REUTERS
Klaudio Ranijeri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.10.2011. 09:19h

Klaudio Ranijeri, trener Intera, svu krivicu za subotnji debakl od Napolija (0:3) pred svojim navijačima svalio je na sudiju Đanluku Rokija.

Bivši italijanski šampion je oštećen u 41. minutu, kada je Žoel Obi van kaznenog prostora faulirao Mareka Hamšika, a arbiter je pokazao na bijelu tačku.

Nigerijac je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je morao u svlačionicu.

"Sudija je bio nedorastao ovoj utakmici. Prvi žuti karton Obija je bila pogrešna odluka, a penala nije bilo. Uništio je utakmicu koja je bila zanimljiv, jer je pogrešno dosudio sve što je mogao", izjavio je Ranijeri.

Nakon završetka prvog poluvremena strateg Intera je prišao Rokiju da bi porazgovarao sa njim, a ovaj ga je “častio” crvenim kartonom.

"Ne razumijem zašto sam isključen, jer nisam rekao ništa uvredljivo. Moji igrači su bili ljuti, jer kada je Hamšik šutirao penal, tri igrača su bila u kaznenom prostoru. Ako već pravilo postoji, onda bi ga trebalo i primjeniti. Zna se da nisam sklon prigovaranju, ali ova utakmica nam je izmakla iz ruku iako nismo sami ništa pogrešno učinili. Mi smo ljudska bića i normalno je da vas iritira ovako dosuđen penal".

Ranijeri je na kraju pohvalio igrače koji su pokušali sve da makar dođu do boda, ali je u nastavku Napoli dao još dva pogotka.

"Nisam se za 20 godina baš često bunio na sudije. Međutim, dovoljno sam iskusan da mogu da komentarišem da je sudija bio loš i nije držao utakmicu pod kontrolom. Moji igrači su dali sve od sebe i nisu zaslužili da im uništi sav trud na ovakav način", zaključio je trener Intera.

I vlasnik kluba Masimo Morati bio je bijesan na Rokija.

"Toga čovjeka više ne želim da vidim ispred sebe. Užasno je šta je napravio od lijepe utakmice. Sa svoja dva poteza je sve uništio. Nakon svega viđenog mogu reći da čovjek ne zna da obavlja posao za koji je plaćen i po njegovom pitanju se moraju dogoditi neke promjene. Nemam svojim igračima šta da prigovorim, neko je na ovoj utakmici bio moćniji od njih", ljutito je rekao Morati.

Bonus video: