Savić: Nadam se da će ih biti još mnogo

"Možda se sve dešava i brže nego što sam očekivao, ali najvažnije je da sve ide kako treba, nadam se da ću imati uspješnu sezonu u debitantskoj godini..."
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 10:28h

Samo 48 minuta trebalo je Stefanu Saviću da postigne gol za Mančester siti i tako pokaže da veliki komplimenti koje gotovo svakodnevno dobija od trenera Roberta Manćinija ali i cjelokupne sportske javnosti na Ostrvu nisu slučajni, naprotiv.

Ako se tome doda da Savić igra na poziciji štopera, da je njegov zadatak prije svega da odbrani svoj gol, da je navedenu minutažu “sakupio” na četiri utakmice u Premijer ligi (igrao i jedan čitavi meč u Karling kupu), te da je protiv Blekburna postigao pogodak nakon samo osam minuta provedenih na terenu, onda je valjda svima jasno da je za mladog Mojkovčanina samo nebo granica.

"Naravno, prezadovoljan sam prvim golom u Premijer ligi, nadam se da je ovo samo početak, da će ih biti još mnogo. Ali polako, neka sve ide svojim tokom. Za sada sam prezadovoljan, sve je kako treba", kaže Savić u telefonskom razgovoru za “Vijesti”, svega 50-ak minuta nakon svog prvijenca u Sitiju i tek što je napustio svlačionicu na “Ivud parku”.

• Je li ti poslije utakmice nešto rekao Manćini?

"Čestitao mi je na golu".

• Ustalio si se, ulazio si gotovo na svakoj utakmici, u Karling kupu si odigrao čitav meč.

"I time sam zadovoljan, ovo je već četvrta utakmica u Premijer ligi na kojoj sam ušao. Možda se sve dešava i brže nego što sam očekivao, ali najvažnije je da sve ide kako treba, nadam se da ću imati uspješnu sezonu u debitantskoj godini u dresu Mančester sitija".

• Kako su te prihvatili navijači?

"Super sam prihvaćen od strane svih - od navijača, ljudi iz kluba, igrača. Nadam se da će tako biti i ubuduće".

• U Sitiju je na okupu ex-Jugoslavija, ranije si za “Vijesti” rekao da najviše vremena provodiš sa Srbinom Kolarovom i bosansko-hercegovačkim reprezentativcem Edinom Džekom.

"Naravno, kada sam došao puno su mi pomogli da se prilagodim na novu sredinu. Oni su mi, zaista, kao starija braća".

• Iz Mančestera odmah dolaziš na okupljanje reprezentacije za odlučujuće duele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Šta očekuješ?

"Dolazim, naravno, očekuju nas utakmice sa Engleskom i Švajcarskom, odlučujuće u kvalifikacijama. Očekujem minimum da prođemo u baraž, da budemo drugi. Zaslužili smo to dosadašnjim igrama i rezultatima. Mislim da imamo kvalitet za to".

• Očekuješ li i spektakl protiv Engleske?

"Sigurno će biti spektakl, dolazi jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. Stadion će biti prepun i sigurno mali za sve koji bi došli, ali biće sigurno sjajna atmosfera".

• Jesi li pričao o utakmici sa saigračima koji nastupaju za reprezentaciju Engleske - Hartom, Leskotom, Džonsonom, Berijem, Milnerom, Ričardsom?

"Da, raspituju se. Očekuju pobjedu na našem terenu, ali mislim da će im biti teško protiv nas, da im neće biti lako kao što se nadaju", zaključuje Stefan Savić.

Galerija

Bonus video: