Milačić: Budućnost je favorit

"Mi smo se udaljili od borbe za prvo mjesto, ali želimo da se nadigravamo, da pokažemo da smo solidna ekipa", kaže Branislav Milačić, trener Mogrena.
0 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2011. 09:13h

Budvani stižu pod Goricu sa osam bodova minusa u odnosu na vodećeg domaćina, te nakon serije kikseva, zapravo poslije tri utakmice bez pobjede u prvenstvu (remiji protiv Petrovca i Mladosti, te poraz od Grblja). Aktuelni šampion je, dakle, neprijatno iznenadio već na startu sezone, a ukoliko ni večerašnji derbi značajnije ne popravi krvnu sliku “žutih”, Budvanima ostaje samo uloga posmatrači kada je trka za titulu u pitanju...Sa druge strane, samo bi eventualni trijumf pod Goricom oživio šampionske snove.

"Budućnost je prva, u odličnoj je seriji, samo jednom je igrala neriješeno. Imaju kvalitet i dobru formu, apsolutni su favoriti. Mi smo se udaljili od borbe za prvo mjesto, ali želimo da se nadigravamo, da pokažemo da smo solidna ekipa", kaže Branislav Milačić, trener Mogrena.

Iako od ishoda večerašnjeg derbija zavisi i da li je Mogren spreman da se vrati u trku za titulu, Milačić ne doživljava utakmicu na takav način...

"Iskreno, Budućnost nije ekipa protiv koje možemo da se vadimo. Oni su prvi, tako da je tako nešto suludo očekivati. O tome smo trebali da razmišljamo u prethodnim mečevima. Ne idemo da se predamo, a želimo da se nadigravamo sa domaćinom. Smatram da je Budućnost ozbiljan klub, a ekipa je odlično vođena od strane Mija Radulovića, što je meni posebno drago. Možda je nama i lakše ovako, neka pritisak bude na domaćinu", kazao je Milačić, koji kao nekadašnji trener Budućnosti zna kakve su fudbalske prilike pod Goricom.

Mogren ima i pozitivnu tradiciju pod Goricom u posljednjih nekoliko sezona...Budvani su nekoliko godina zaredom slavili na našem najvećem stadionu.

"Mogren uvijek ima inspiraciju kada igra u Podgorici. Ima i dobru tradiciju, ali uz razliku što je Mogren ranije bio ispred Budućnosti. A sada je obrnuto, sada je Budućnost bolje plasirana. Jasno je i da svi imaju veliki motiv pod Goricom, da nijedna ekipa ne dolazi na izlet. Svako želi da se pokaže u pravom svjetlu u dobrim uslovima, pod reflektorima i brojnijom publikom, a večerašnji meč se i direktno prenosi na televiziji", dodao je Milačić.

Šta može da presudi u derbiju?

"Dosta će zavisiti i od toga ko bude imao sposobnog pojedinca, individualni kvalitet može da odluči. Biće borba, i to čvrsta, biće teško", zaključio je Milačić.

Bonus video: